Adresse

Cappelens gate 14
3016 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.900.000

Andel fellesgjeld: 284.643

Totalpris: 6.184.643 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 6.448

Felleskost inkluderer:

Akonto fjernvarme/varmtvann, kabel-tv, (standardpakke), det vesentligste av utvendig vedlikehold, felles strøm, bygningsforsikring, kommunale avgifter, renovasjon, nedbetaling av renter og avdrag på felles lån, måking og renholdstjenester og forretningsfører. Felleskostnadene vil antagelig øke med ca. kr. 300,- pr.mnd fra mai 2019.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 204,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 430,-
Gebyr pr. pantenotering kr 430,-
Gebyr forkjøpsrett (NBBO) kr 5 750,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 13.714

Totalpris med omkostninger kr 5.913.714

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Per Ø. Bolstad
+4790183737
pob@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 109

Bruksrareal: 112

Antall soverom: 2

Etasje: 3

Tomtestørrelse: 1219

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 2012

Energimerking: B Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 204
Andelsnummer: 21
Borettslagsnavn: Cappelensgate Borettslag
Kommune: DRAMMEN

Beskrivelse
Svært sentral leilighet i tilbaketrukkede, rolige og hyggelige omgivelser - Heis - Garasjeplass - God planløsning - Balkong og adgang til felles takterrasse - God gjennomgående standard.

Innhold
Leiligheten ligger i 3. etg og har adkomst via heis.

Stor entre/hall, sep.wc, bod, 2 soverom hvorav hovedsoverommet har adkomst direkte til stort bad, stor stue med utgang til vestvendt overbygget balkong, kjøkken med delvis åpen løsning mot stuen.

Bod i felles bodrom i 1. etg.
Garasjeplass i felles garasjekjeller.

Standard:
Stor 3-roms leilighet med gjennomgående god standard. Leilighetens overflater er delikate og gir en behagelig rom-følelse med 2-fløyet dør ut til balkongen.

Romstandarden beskrives slik:

Kjøkken:
Pent Sigdal kjøkken med profilerte fronter. Montert moderne vifte over steketopp, samt integrerte hvitevarer. Delvis åpen kjøkkenløsning mot stuen. Det er for øvrig god plass til spisegruppe.

Bad:
Pent flislagt bad med spotter i tak og lys over speil. Det er opplegg for vaskemaskin, samt varmekabler i gulv. Sanitærutstyr bestående av dusjnisje, hygienisk løsning med vegghengt toalett og nedfelt servant i pen baderomsinnredning.

Stue:
Åpen stue med gode lysforhold og videre forbindelse til overbygget balkong gjennom dobbel fløydør. Gulvoverflater av eikeparkett, som er gjennomgående i boligen med unntak av bad og wc. Veggoverflatene er av lyse og behagelige fargevalg.

Leiligheten har et godt og romslig soverom med praktisk garderobe.

Romslig entré/hall med videocalling til ytterdør.

Vegger: Malte/tapetserte flater og fliser.
Gulv: Fliser og parkett.
Tak: Malte plater og betong.
Vinduer: To-lags glass

Leiligheten er i god stand - flytt rett inn uten videre behov for oppgraderinger!

Parkering:
Fast garasjeplass i felles garasjekjeller.

Oppvarming:
Fjernvarme, balansert ventilasjon, gulvvarme på bad.

Beliggenhet:
Meget attraktiv beliggenhet midt på Bragernes i Drammen sentrum. Leiligheten har tilbaketrukken beliggenhet i rolige omgivelser og ikke minst i en riktig etasje. Det er også en flott takterrasse med flott utsikt til åsen og sol fra morgen til kveld.

Umiddelbar nærhet til kjøpesenteret Torget Vest med et mangfold av tilbud.

Innenfor kort gangavstand har man Drammen Rådhus, Bragernes torg, byens kinosenter, teater og en rekke andre servicetilbud. Her finner du noe for en hver smak. Bragernesåsen og marka befinner seg rett bakenfor og sammen med den betydelige oppgraderingen av elvebredden byr nærområdet på mange fine turmuligheter.

Rett over elven er Drammensbiblioteket, Høyskolesenteret i Kunnskapsparken, Drammensbadet, Marienlyst stadion og Drammenshallen.

Enkel adkomst til offentlig kommunikasjon. Rett rundt hjørnet for Torget Vest har også Timekspressen holdeplass på Gardermoen- Oslo-Drammen- Notodden.

Drammen jernbanestasjon ligger få minutters gangavstand unna, rett på andre siden av bybroen på Strømsø.

Ta turen og opplev alle fordelene med livet sentralt på Bragernes!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Andel av felles eiertomt for borettslaget. Meget pent opparbeidet og beplantet.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Kombinert bebyggelse og anleggsformål - Nåværende (Bybebyggelse) Kommuneplan (5.10.2015).

Gjeldende regulering: 602 54/3 Reguleringsplan for kvartalet Albums gate - Thams gate (27.10.1998).
Annet kombinert formål (mangler, boliger/næring)

Forslag eller planer vedrørende bygging i nærområde: Det opplyses om at det er varslet utbygging i nabobebyggelsen mot Thamsgate.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Entré, stue/kjøkken, 2 soverom, bad, wc

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer på kjøkken medfølger.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 4 500
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 284 643,- pr. 10.01.2019

lN-Ordning
Borettslaget har IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld). På denne leiligheten er det benyttet IN ordning til å nedbetale store deler av fellesgjelden slik at p.t. er fellesgjelden for denne leiligheten kun kr. 284.643,-.

Sikringsordning
Borettslaget er forsikret mot tap på felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til
enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Forkjøpsrett
Forkjøpsrett/godkjenning av ny andelseier: Det er utlyst forkjøpsrett i borettslaget og fristen for å melde seg er gått ut. Det har meldt seg forkjøper(e) og disse vil ha anledning til å inntre i avtalen om ønskelig, dog på lik linje som de betingelser som er akseptert av selger.

NBBO er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 252 835,-
Sekundær formuesverdikr 4 510 206,-
Formuesverdi årslall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00010

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 29.01.19
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 15.01.19
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 09.01.19
Energiattest, datert 04.07.12
Situasjonskart
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 10.01.19, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.