Adresse

Baches vei 59 B
3413 LIER

Prisinformasjon

Prisantydning: 6.350.000

Felleskost: 1.667

Felleskost inkluderer:

Felles strøm, brøyting, drift og vedlikehold.

Omkostninger


Dokumentavgift: 176.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 187.404

Totalpris med omkostninger kr 6.537.404

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Kort om eiendommen

Svært attraktiv beliggenhet i etablert boligområde på Nøste i Lier med nydelig fjordutsikt i skjermede, rolige men sentrumsnære omgivelser. Meget barnevennlig, nær store fri- og lekearealer. Gangavstand til barnehager, Høvik skole, idrettsbaner/-hall, tennisbaner, sandvolleyballbane etc. Kort vei til løypenettet i Drammen - og Liermarka. 8 -10 min gangavstand til togstasjon og 15 min. til CC-senter med alle servicetilbud. Nærhet til buss med forbindelse til Drammen/Lier/Oslo.

Stor, pen og meget velholdt 4- roms terrasseleilighet med garasje for 2 biler og nydelig fjordutsikt - gasspeis - bod på 36 kvm - 2 bad og vaskerom - en sjelden mulighet på Nøste i Lier!

Areal og byggeår

Primærareal: 115

Bruksrareal: 115

Antall soverom: 3

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 2749

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2001

Energimerking: E Oransje

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Ingen gjenboere
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 15
Bruksnr: 331
Seksjonsnr: 4
Kommune: Lier

Innhold
Leiligheten er beliggende i 2. etg. med adkomst via felles gang og inneholder:

Felles gang, disponibel yttergang, entre, gang, 3 soverom, bod/vaskerom, flislagt bad med dusj, servant og wc, bad nr. 2 med dusjhjørne, servant og wc, kjøkken m/spiseplass, stue/spisestue med gasspeis og vedovn samt utgang overbygget terrasse,

Garasje for 2 biler. Stor kjellerbod på ca 36 kvm i kjeller.

Standard:
Stor, pen og meget velholdt 4- roms terrasseleilighet med garasje for 2 biler og nydelig fjordutsikt - gasspeis - bod på 36 kvm - 3 soverom - 2 bad og vaskerom - en sjelden mulighet på Nøste i Lier

Vinduer: 2-lags isolerglass
Gulv: Parkett, fliser,
Vegger: Malte og tapetserte flater

Kabel-TV/Canal digital. Integrerte hvitevarer medfølger, øvrige hvitevarer etter avtale. Gasspeis og vedovn i stue. Gasskokemuligheter på kjøkken Meget velorganisert sameie som heter Boligsameiet Baches vei 57 - 61 bestående av 5 boliger med felles gårdsplass og garasjeanlegg.

Parkering:
Parkering i garasje for 2 biler med aut. åpner samt gjesteparkering.

Oppvarming:
Gasspeis, vedovn samt elektrisk/varmekabler.

Beliggenhet:
Svært attraktiv beliggenhet i etablert boligområde på Nøste i Lier med nydelig fjordutsikt i skjermede, rolige men sentrumsnære omgivelser. Meget barnevennlig, nær store fri- og lekearealer. Gangavstand til barnehager, Høvik skole, idrettsbaner/-hall, tennisbaner, sandvolleyballbane etc. Kort vei til løypenettet i Drammen - og Liermarka. 8 -10 min gangavstand til togstasjon og 15 min. til CC-senter med alle servicetilbud. Nærhet til buss med forbindelse til Drammen/Lier/Oslo.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Pent opparbeidet og beplantet felles eiertomt med plen, hekker og beplantning. Asfaltert gårdsplass og innkjørsel samt inngangspartier.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Eiendommen er regulert for området Nøste i Lier, reg. plan for deler av gnr. 14, 15 og 16 fra 21/6-94 og bestemmelser til bebyggelsesplan for Baches veg (B36). Forøvrig henvises det til kommuneplan for 2009 -2020 som ligger ute på kommunens hjemmesider.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra 22/3-12.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt boder.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger:
Det er ikke mottatt noen informasjon om kontroll eller at det foreligger offentlige pålegg knyttet til anlegget.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Tilsyn er foretatt den 5/10-15.
Det foreligger rapport som tilsier at det anbefales montert taksikringsutstyr til skorsteinen, dette er ikke nødvendig så lenge vedfyring ikke er i bruk (selger benytter ikke denne slik at feiing ikke utføres p.t)

Sameiet informerer om at det planlegges i fremtidig vedlikeholdsplan (5 år) å erstatte med ny asfalt eller stenlegge gårdsplassen. I tillegg vurderes å male fasade i samme periode.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 6 100,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 12 834
Forbruk av andre varmekilder kr 7 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel formue
kr 49 000,- pr. 31.12.2018

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 933 275,-
Sekundær formuesverdikr 3 359 790,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00014

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 060519
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 290119
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 290119
Energiattest
Situasjonskart
Opplysninger fra forretningsfører/kasserer, datert 200119, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ årsregnskap og budsjett
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.