Adresse

Rosenkrantzgata 30
3018 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.800.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 86.250 ,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 101.200

Totalpris med omkostninger kr 3.901.200

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,- / kr 7 100,- / kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Geir Storli
+4748899790
gs@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 107

Bruksrareal: 157

Antall soverom: 2

Tomtestørrelse: 699

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1920

Energimerking: G Gul

Fasiliteter
  • Peis/Ildsted
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 796
Kommune: DRAMMEN

Innhold
1. etasje: Vindfang, trapperom, gang, bad, stue og kjøkken.
2. etasje: Trapperom, bad og 2 soverom.
Kjelleretasje: Boder/kjellerrom.

Standard:
Entré
Boligen har et lunt vindfang, og herfra kommer du videre inn i en mellomgang med praktisk garderobenisje. Fra mellomgangen er det trapp opp til andre etasje, og det er foldedør inn mot gangen. Gangen har dør med glassruter inn mot kjøkkenet, samt direkte tilgang til bad.

Kjøkken
Kjøkkenet må renoveres, men rommet har en fin utforming for nye, smarte løsninger. Et stort vindu over benken slipper inn godt med lys, og det er god plass for innredning. Den nåværende innredningen består av en kombinasjon av hvite, glatte fronter og furufronter, og benken har en dobbel, nedfelt oppvaskkum.

Stue
Boligen har en lys og romslig stue med flere avdelinger, så her er det plass for både sofa, spisebord, lesekrok med mer. Rommet har en stemningsfull peis med innsats, og store vindusflater slipper inn godt med lys. Stuen fremstår med behov for litt tid og omsorg for å oppnå sitt fulle potensial, og her kan du skape et fint samlingssted for familien.
Bad/wc/vaskerom
Boligen inneholder to bad, ett i hver etasje. Badet i første etasje ligger delvis under trappen og har belegg på gulv, panel på veggene, dusjkabinett og et frittstående toalett. Innredningen består av en servant med underskap, og over servanten er det montert speil.

Badet i andre etasje har belegg på gulv, baderomsplater på veggene og en eldre, finert innredning. Det er servant nedfelt i benkeplate med underskap og matchende veggskap. Over servanten er det montert speil, lys og varmeovn. I tillegg har rommet dusjkabinett og et frittstående toalett.

Soverom og garderobe
Eneboligen har to romslige soverom, begge i andre etasje. Her er det mulighet for å endre planløsningen for å gi mer praktisk rominndeling. Det ene soverommet har en koselig peis med innsats, og det andre soverommet har gode lagringsmuligheter i knevegger. I tillegg har boligen gode lagringsmuligheter i kjellerrom/boder.

- Eldre enebolig oppført i 1920.
- Boligen har renoveringsbehov.
- Stor og inngjerdet hjørnetomt.
- Parkering på eiendommen.
- Lun terrasse ved inngangspartiet.
- Vindfang, mellomgang og gang.
- Garderobenisje i mellomgangen.
- Kjøkken med plass for nye løsninger.
- Romslig stue med mange muligheter.
- Stuen har en stemningsfull peis.
- Det er også peis på ene soverom.
- Boligen har to store soverom.
- To eldre bad, ett i hver etasje.
- Lagring i knevegg og i kjellerrom.
- 198 liters varmtvannsbereder.
- Elanlegg med automatsikringer.

Parkering:
Det er parkering på eiendommen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Oppvarming:
Oppvarming - Teknisk
Boligen er oppvarmet med elektrisitet, luft-til-luft varmepumpe og vedfyring. Det elektriske anlegget har automatsikringer, og boligen har en 198 liters varmtvannsbereder fra 1997.

Beliggenhet:
Beliggenhet
Eneboligen ligger svært sentralt til på Bragernes i Drammen kommune. Området har gangavstand til alle byens sentrumsfasiliteter, samt til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. I nærområdet finnes lekeplass, fotballbane, skøytebane og treningssenter. Den idylliske elvepromenaden ligger også i nærheten med blant annet deilige, grønne lunger, sandvolleyballbane, bademuligheter og koselige spisesteder med uteservering med mer.

Legg gjerne turen innover i Bragernesåsens nydelige turområder. Herfra kan du nyte vidstrakt utsikt over både byen, elven og fjorden. I tillegg er det kort vei til Drammensbadet – Norges største badeanlegg, samt til Drammenshallen og idrettsparken på Marienlyst med fotballbaner og skøyteis. Du er også kun en kort biltur unna Haukåsløypa og Drammen Skisenter.

Legg gjerne turen via Ypsilon til Union Brygges urbane mangfold hvor det bys på restauranter, kafeer, rockescene og et spennende kulturliv. På Papirbredden finner du også Campus Drammen – en av landets mest moderne kunnskapsparker. USN har et bredt studietilbud innenfor en rekke attraktive retninger.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Spar, Kiwi, Meny og Bunnpris. Spar ligger på Torget Vest, som også har ca. 30 butikker, apotek og tre serveringssteder. For øvrig byr sentrum på koselige gågater og torg, i tillegg til sentrene Magasinet og CC Drammen.

Bragernes har et godt kollektivtilbud via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Hamborgstrøm som ligger ca. 140 meter fra boligen. Ellers stopper TIMEs Expressen utenfor Torget Vest og det er kort gange til Drammen jernbanestasjon hvor også flytoget har avgang. Ved å benytte bil tar det ca. 17 min til Asker, 22 min til Sandvika og 38 min til Oslo S.

Fra eiendommen er det gangavstand til Bragernes barneskole og Børresen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder og et godt utvalg av barnehager. På Papirbredden helt nede ved elva finner du Universitetet i Sørøst-Norge.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Eiendommen ligger på et hjørne og er inngjerdet. Gårdsplassen er stor, med god plass for flere biler, og hagen er opparbeidet med plen, prydbusker og diverse beplantning. Her er det rikelig med trygg, fin boltreplass for de minste. Ved inngangspartiet er det bygd en levegg og terrasseplatting – et fint samlingssted på varme sommerdager.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Boligbebyggelse, nåværende.

Gjeldende regulering:
Reguleringsplan for del 1, Brakerøya sentrumsring, parsell Bragernes.

Del areal: 670m2 av tomt er regulert til bolig, 27m2 er regulert til kjørevei, 2 m2 er regulert til boliger
Eldre reguleringsplan av Hamborgstrøm fra 1910.

Regulering under arbeid/ planforslag:
Følgende planer berører/inkluderer eiendommen:
Kommunedelplan for Fv 283 Rosenkranzgata, planlegging er igangsatt.
Buskerud Fylkeskommune som er eier av veien/ planen opplyser at arbeidet fortsatt er på planstadiet, hensikten bak planen er å tilrettelegge for bedre offentlig kommunikasjon/ fremkommelighet i Rosenkrantzgata.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver. Kommunen kan ikke finne byggetegninger/ byggeanmeldelse av boligen, dog forefinnes det tegninger på vann/ avløp m.v fra 1920 og senere korrespondanse på påbygg. Det gjøres oppmerksom på at arkivet til kommunen kan være mangelfullt.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1 etg: 67 kvm 2 etg: 40 kvm

Bruksareal per etasje: 1 etg: 67 kvm 2 etg: 40 kvm

lnngår i p-romsareal: 1 etasje: vindfang, trapperom, gang, kjøkken, bad. 2 etasje: trapperom, bad og to soverom.

Diverse
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Eiendommen selges som et oppussingsobjekt og påkostninger/​​​​ utbedringer må påregnes.

Eiendommen selges for dødsbo og selger har ikke primærkjennskap til boligen utover hva som fremkommer av Boligsalgsrapporten. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Drammen kommune gis rett til å ha liggende kommunale ledninger m/​​​​​​kummer over eiendommen. Drammen kommune gis også rett til å foreta nødvendig drift og vedlikehold, herumder reparasjoner og utskiftninger av ledningene, mot at terrenget settes tilbake i samme stand som før inngrepet ble foretatt. Anlegget må ikke overbygges, fylles over eller utsettes for tiltak som kan skade ledninger og kummer. Det må ikke oppføres byggverk nærmere enn 2 meter fra ledningene.

Boligen er oppført i trekonstruksjon på grunnmur av betong, taket er tekket med takstein.

På eiendommen er det plassert et lite bygg som er avlufting av tunnelen.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 4 300,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 17 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 896 568,-
Sekundær formuesverdikr 3 227 645,-
Formuesverdi årslall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00005

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 17.01.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 14.01.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 14.01.2019
Energiattest, datert 16.01.2019
Kopi av informasjon fra stedlig energiverk vedrørende eiendommens el‐anlegg datert 08.01.2019
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 08.01.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.