Adresse

Eliesons gate 4
3044 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.790.000

Andel fellesgjeld: 25.341

Totalpris: 3.815.341 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 3.406

Felleskost inkluderer:

kommunale avgifter, bygningsforsikring,grunnpakke for TV og interett (levert via Telenor), noe oppvarming (forvarmet tilluft), varmtvann, samt diverse drift- og vedlikeholdsutgifter.

Omkostninger


Dokumentavgift: 92.625 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 5 750,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 109.529

Totalpris med omkostninger kr 3.899.529

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 75

Bruksrareal: 75

Antall soverom: 1

Etasje: 5

Tomtestørrelse: 2189

Boligtype: Leilighet

Eierform:

Byggeår: 1989

Energimerking: D Rød

Fasiliteter
  • Garasje/P-plass
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 423
Seksjonsnr: 37
Kommune: DRAMMEN

Innhold
Bynært og rett ved stasjonen finner vi denne oppgraderte og attraktive leiligheten i sameiet Byhaven.

Leiligheten er svært tiltalende og har en attraktiv internbeliggenhet der den ligger sydvestvendt i 5. etg.

Med en tiltalende stil samt innholdsrike planløsning består leiligheten av følgende rom: Stor entré/gang/kontor, romslig stue/spisestue med halvøy og ekstra innredning mot kjøkken. Fra stuen er det utgang til en smal terrasse med fin utsikt mot Strømsåsen og Haukås.

Pent og 2 farget HTH- kjøkken med integrerte hvitevarer, 1 stort soverom med walk-in garderobe med ferdig montert innredning på 2 sider (m/både skuffer og heng), lekkert flislagt bad/WC og separat vaskerom i matchende stil, begge våtrom er oppgradert i 2015.

Sportsbod i kjeller.

Egen garasjeplass i garasjekjeller. Heis fra garasjeplan til leilighetsplan.

Fellesarealer:
Sameierne kan benytte flotte og nyttige fellesarealer som trimrom med diverse treningsapparater, hobbyrom med noe verktøy/utstyr og flott, solrik takterrasse med felles grill og utemøbler.

Standard:
Stor, tiltalende og oppgradert eierleilighet med garasjeplass, heis og vestvendt veranda (sein kveldssol) - god planløsning, sentral beliggenhet med gode sol- og utsiktsforhold !

Gulv: Eksklusiv hvitpigmentert og mattlakkert 14 mm eikeparkett og fliser.
Vegger: Malt gips og fliser.

Kjøkken: Meget pent og nytt kjøkken fra HTH montert i 2015 med hvitevarer (integrert kjøle- og fryseskap, induksjonstopp, integrert micro- og stekeovn plasser i praktisk høyde, samt integrert oppvaskmaskin. Pen og bred vifte, også denne i børstet stål. Rikelig skap- og benkplass i 2-farget kjøkkeninnredning med push-to-open på flere overskap og softclose- skuffer. Lys under overskap mot laminert benk.

Bad/WC: Lekkert flislagt bad/WC fra 2015 med regndusj og hånddusj adskilt med glassvegg. Varmekabler i gulv. Vegghengt toalett. Servant i moderne og pen baderoms-innredning. Downlights i tak.

Vaskerom: Eget separat vaskerom m/skyllekum med innredning. Vaskerommet er utført i samme stil som badet. Skuffinnredning tiltenkt under hvitevarer som vaskemaskin og tørketrommel. Flislagt gulv. Malt gips på vegger. Downlights i tak.

Generelt: Kabel TV leveres via Telenor. Markise. Utvendig persienne på soveromsvindu. Porttelefon med kamera og døråpner. Heis fra inngangsparti og garasjeplan til leilighetsplan. Vaktmester.

En super leilighet for deg som ønsker en lekker, gjennomført og lettstelt leilighet med kort gangavstand til alle byens fasiliteter - like ideell for ung som for voksen! Leiligheten ligger som sydvestvendt og har en meget attraktiv intern-beliggenhet i blokken.

Parkering:
Egen garasjeplass i felles garasjekjeller.

Oppvarming:
Varmekabler og termostatstyrte panelovner.

Beliggenhet:
Meget sentral beliggenhet ved Strømsø Torg. Umiddelbar nærhet til jernbanestasjon, skoler og et stort utvalg av forretninger, caféer/restauranter og underholdningstilbud.

Kort gangavstand til flotte spaserveier og rekreasjonsområder langs elven, til Union og til marka med fint helårs turterreng (lysløype) og til Marienlystområde med idrettsanlegg og badepark.

En ypperlig beliggenhet for deg som ønsker en enkel tilværelse, i en lettstelt leilighet med heis, garasje, vaktmester og kort gangavstand til byens rikholdige service-, underholdnings- og kollektivtilbud.

Byhaven tilbyr også flotte fellesarealer med bl.a. stor solrik takterrasse, hobbyrom, møblert storstue og vinterhage.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Eiendommen er bebygget og det er en solrik og fin felles takterrasse som sameierne fritt kan benytte.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Eiendommen ligger i uregulert område og er i kommuneplan/sentrumsplan, datert 05.10.2015 avsatt til boligformål. Regulering under arbeid ved Torgeir Vraas plass.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold - utdrag fra tilstandsrapport: Tilstandsrapporten gir i hovedsak TG1 på de fleste punkter med unntak av vinduer, som grunnet alder/garanti på isolerglass (5 år) settes TG. 2 for glass. Det må også forventes mindre skjevheter ujevnheter mellom parkettgulv og betong.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 75

Bruksareal per etasje: 75

lnngår i p-romsareal: Entrè/stue/kjøkken, bad, soverom med omkledning og vaskerom.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert / ikke installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 3 589
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 3 086 911,- pr. 08.02.2019

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 25 341,- pr. 08.02.2019

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 659 004,-
Sekundær formuesverdikr 2 372 414,-
Formuesverdi årslall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00003

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 18.02.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 09.02.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 08.02.2019
Energiattest, datert 10.02.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert XX, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.