Adresse

Engene 64 C
3015 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.900.000

Felleskost: 4.241

Felleskost inkluderer:

TV/internett fra viken fiber, A-konto oppvarming og varmtvann, det vesentligste av utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring, felles strøm, vaktmester og renhold. Fordeling av fellesutgifter: TV/Internett Viken Fiber: 500,-. Oppvarming: 1 026,-. Fellesutgifter: 2 685,-.

Omkostninger


Dokumentavgift: 120.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 5 650,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 136.804

Totalpris med omkostninger kr 5.036.804

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 87

Bruksrareal: 91

Antall soverom: 2

Etasje: 4

Tomtestørrelse: 2035

Boligtype: Leilighet

Eierform:

Byggeår: 2005

Energimerking: D Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Vaktmester-/vektertjeneste
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 118
Seksjonsnr: 15
Kommune: DRAMMEN

Beskrivelse
- Sentral toppleilighet med gjennomgående lys planløsning
- Pendlervennlig med gangavstand til jernbanestasjonen
- Heis
- Oppvarming via fjernvarme
- Fiber
- 2 soverom
- Takterrasse med bod
- Gode solforhold og flott utsikt
- Egen p-plass i oppvarmet kjeller med bod på siden, areal ca. 3,5 kvm.

Innhold
Romslig planløsning i 4 etasje over ett plan. Trappefri adkomst via heis fra alle plan til leilighetsplanet. Leiligheten inneholder følgende:
Entré, gang, bod, bad/vaskerom, kjøkken, stue/spisestue og 2 soverom.

I tillegg kommer en bod i tilknytning til terrassen, og en bod på ca. 3,5 kvm i kjeller ved siden av medfølgende p-plass.

Standard:
Leiligheten har en normalt god standard. Innvendig er det nylig malt opp vegger og himlinger med delikat og tidsriktig fargebruk. Brukervennlig og behagelig bolig med blant annet fjernvarme via radiatorer og mekanisk ventilasjonsanlegg med gjenvinning. For øvrig fin og hyggelig planløsning med gode lysforhold.

Romstandarden beskrives som følgende:
Romslig entré/gang med plass til garderobeinnredning. Ringeklokke med dørtelefon og kamera ved hoveddør. Gangen er videre tilknyttet innvendig romslig bodrom.

Stor og lys stue med plass til sofagruppe og spisegruppe. Nymalte overflater og gode lysforhold via flere vinduer utgjør en svært hyggelig romfølelse. Viken fiber med Altibox. Videre forbindelse til veranda på ca. 11 kvm. Det er gode solforhold, samt montert El-styrt markise på veranda. Usjenert og flott utsikt! Adkomst til bod fra terrassen.

Kjøkken:
Hvit kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Montert avtrekksvifte over komfyr og røropplegg til oppvaskmaskin. Vegg over kjøkkenbenk er pent flissatt. Plass til spisebord foran vindu med flott utsikt mot Brageråsen/Strøtvet.

Bad:
Pent flislagt bad med gulvvarme. Sanitærutstyr bestående av helstøpt servant med profilerte under og overskap, vegghengt klosett og dusjhjørne. Røropplegg til vaskemaskin. Downlights i himling og mekanisk ventilasjon.

Romslig hovedsoverom med mye medfølgende garderobeplass. Vindu vendt mot egen terrasse.
Soverom nr 2 også med medfølgende garderobeskap.

Overflater:
Gulv: Overflater med parkett og fliser.
Vegger: Overflater med malte plater. Nymalte vegger.
Himling: Malte plater. Nymalte himlinger.

Parkering:
1 biloppstillingsplass i oppvarmet garasjekjeller

Oppvarming:
Fjernvarme med radiatorer i boligrom. Gulvvarme bad.

Beliggenhet:
Sentralt og meget god beliggenhet på Bragernes i Drammen. Svært solrik og gjennomgående toppleilighet med utsikt i alle retninger. Kun få minutter gangavstand til sentrum med et rikt utvalg av service- og underholdnings- tilbud. Ca. 10 minutters gange til Brakerøya stasjon og ca. 15 minutters gange til Drammen stasjon.

Kort gange også til flotte turområder og badestrand ved elven samt til trenings-/rekreasjonsmuligheter i marka/Bragernesåsen (lysløype).

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Opparbeidede fellesarealer. Heis og betongtrapp i felles gang. 55 eierseksjoner bolig og 2 eierseksjoner garasje.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Navn: Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Arealbruk: Kombinert bebyggelse og anleggsformål, nåværende.

Navn: Kommunedelplan sentrum

Reguleringsplan:
Navn: Kvartalet Engene 64-66 m/fl, gnr. 113, bnr. 118, 417, 421 og 952. Formål: Bevaring av bygninger. Bolig/Forretning/Kontor.

Det må tas hensyn til fremtidig bygging på naboeiendom mot St Halvard gt., Nedre Storgate og Søren Lemmichs gate. Det foreligger foreløpige byggetegninger i Drammensarkivet: https://innsyn.drammen.kommune.no/byggsak#
Søk med gnr. 113, bnr. 419, saksår 2018, saksnr 18/104.
Mer informasjon finner man også på https://shkvartalet.no/

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Utvendig teglsteinsfasade og liggende kledning. For øvrig, se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Noen positive og negative forhold ved eiendommen:
Bad: (Gulv) Det er indikert utslag ved fuktsøk, dette er normalt ved dusjing tett på gulv.
Bad: (Vegg) Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk.
Kjøkken: Det er ikke indikert fukt på gulv, vegg eller benkeplate.
Det er byttet parkett i entre, gang og i ett soverom etter tidligere vannlekkasje, utbedret i regi av forsikring. Det er litt fuktskade på parkett ved en radiator i stuen.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 91

Bruksareal per etasje: 87

lnngår i p-romsareal: Entré, gang, bad/vaskerom, kjøkken, stue/spisestue og 2 soverom.

Diverse
Dyrehold er tillatt i sameiet når det ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne.

Eiendommen selges for dødsbo og selger har ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Sameiets eiendom har registrert kulturminner – lokalt registrerte kulturminner i Drammen kommune - SEFRAK. Se tegnforklaring vedlagt i salgsoppgaven.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 1 596,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 2 100
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel formue
kr 56 620,- pr. 17.08.2019

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 890 500,-
Sekundær formuesverdikr 3 205 800,-
Formuesverdi årslall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00013

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 08.02.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 16.01.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 14.12.2018
Energiattest, datert 19.12.2018
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører Navn, NBBO 17.01.2019, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.