Adresse

Tomineborgveien 27 A
3011 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.490.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 136.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 151.404

Totalpris med omkostninger kr 5.641.404

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 184

Bruksrareal: 210

Antall soverom: 2

Tomtestørrelse: 624

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1984

Energimerking: F Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Bredbåndstilknytning
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 676
Kommune: DRAMMEN

Innhold
Sokkeletasje:
Overbygget inngangsparti.
Vindfang, romslig hall, stor peisestue, trappehall, bod/garderobe, bod.
Garasje.
1.etasje:
Romslig vinkelstue med utgang til terrasse, kjøkken, vaskerom, separat toalettrom og vindfang/utgang til hagen.
2.etasje:
2 soverom (opprinnelig 3) hvorav utgang til balkong/terrasse fra det store soverommet,
2 bad/WC.

Loft med gulv og lagringsplass. Adkomst via nedfellbar stige.

Standard:
Gulv: Keramiske fliser med gulvvarme i hall, trappehall peisestue og i bad 1.
Belegg på ett soverom og i vaskerom.
Forøvrig vesentlig parkett.

Vegger: Baderomsplater på bad, tapeter i vaskerom, separat WC, soverom og kjøkken.
Forøvrig er veggflater bekledd med pene paneler og pent listverk.

Himlinger: Vesentlig panelte.

Kjøkken: Hyggelig kjøkken med opprinnelig innredning i furuutførelse, fliser over kjøkkenbenk, opplegg til oppvaskmaskin.

Bad 1: Fliser og varmekabler på gulv. Baderomsplater på vegger. Innfliset badekar med dusj, toalett og servant i innredning.

Bad 2: Fliser på gulv, baderomsplater på vegger, dusjnisje, servant og toalett.

Generelt kan nevnes:
- Praktisk og hyggelig enebolig med fin planløsning
- Stor og flott peisestue
- Kabel-TV leveres fra GET
- Tomten er inngjerdet og med fin smijernsport mot gaten.

Parkering:
Parkering i garasje og i gårdsplass.

Oppvarming:
Varmekabler i kjellerstue, vindfang, hall og trappegang samt i bad 1. Peisovn i kjellerstuen og innsatspeis i stuen. Det er ikke montert panelovner i alle rom.

Beliggenhet:
Dette er en meget hyggelig og fint innredet enebolig. Den ligger fint til i attraktivt og etablert villastrøk med kort gangavstand til skoler, barnehager, marka, idrettsanlegg, lekeplasser, butikker, sentrum og jernbanestasjon m.v.

Trygg skolevei til eksempelvis velrennomerte Bragernes skole som ligger i gangavstand. Godt utstyrt og hyggelig friareal/park på "Kjappen". Her er det også fotballbane med kunstgress. En aktiv velforening sørger for et godt lokalmiljø for både barn og voksne med bidrag fra mange ildsjeler. IL Drammen Strong har i tillegg til et supert idrettstilbud for unge fotballinteresserte og tilbud som skigruppe, turn/lekegruppe, dans, innebandy og annen allidrett.

Marka er heller ikke langt unna. Her kan du gå ca. 10 minutter så har du et fantastisk turnett i Drammensmarka som er kjent for sitt tilbud sommer som vinter.

Er togpendling aktuelt, så går man til Brakerøya stasjon på kun ca. 8-10 min

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Hyggelig tomt som er fint anlagt med belegningsstein i innkjørsel og gårdsplass. Noe plenarealer, diverse prydbusker og skjermet uteplass. Tomten er delvis inngjerdet og med smijernsport mot gaten.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Navn: Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende.


Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Takstmannen skriver:
Boligens tilstand anses som normalt god, på grunn av alder må det likevel påregnes kostnader til oppgradering og vedlikehold. Vanligvis har de fleste bygningsdeler som utsettes for slitasje en levetid på 15- 40 år, deler denne
boligen har derfor nådd sin levetid. Dette gjelder f. eks. våtrom og taktekking. Forstøtningsmur i forbindelse med uteplass i hagen må utbedres. Se forøvrig vedlagt tilstandsrapport for detaljert beskrivelse.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Sokkeletasje: Vindfang, hall, peisestue, trappehall, 1.etasje: Stue , kjøkken, vaskerom, separat toalettrom og vindfang. 2.etasje: 2 soverom og 2 bad/WC.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert i 2009.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.


Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Anlegget ble kontrollert 16.03.2018. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Særskilt i forbindelse med inventar: Nøkkelskap og krokrekke i vindfang medfølger ikke, det samme gjelder rullgardin på hovedsoverom, pyntekroker på peis, GET box og 2 fastmonterte lamper i kjøkkengang.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 4 000,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 16 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.
Kostnader til strøm og kommunale avgifter vil øke om eiendommen beboes av en familie pga forbruk.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 0,-
Sekundær formuesverdikr 0,-
Formuesverdi årslall

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00075

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 27.02.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 25.02.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 25.02.2019
Energiattest, datert 23.02.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.