Adresse

Holmsåsen 15
3484 HOLMSBU

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.200.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 100.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 115.154

Totalpris med omkostninger kr 4.315.154

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 112

Bruksrareal: 116

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 928

Boligtype: Hytte

Eierform: Selveier

Byggeår: 1961

Energimerking: E Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Offentlig vann/kloakk
  • Bademulighet
  • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 23
Bruksnr: 38
Kommune: HURUM

Innhold
Annekset er bygget med en praktisk svalgang som forbinder de enkelte rom. Det inneholder 2 soverom, bod, toalettrom, badstue og dusj.

Hovedhytta har overbygget inngangsparti tilknyttet den flotte terrassen. Den er innredet med entre, stor stue, delvis åpen løsning mot kjøkken, 2 soverom, toalettrom og bod. Oppgang til praktisk og romslig hems.

Terrasser: Fin stor terrasse vendt mot vest i forbindelse med inngangspartiet. Det er også laget en koselig frokost-terrasse med utgang fra kjøkkenet.
Det er muret opp en hyggelig bakerovn i forbindelse med hovedterrasen.

Standard:
Hytta innehar har en god hyttestandard og gir et meget godt inntrykk.

Vegger: Hovedsaklig pene furupaneler. I hovedhytta er disse nymalt i stue og kjøkken. Forøvrig er veggene i stor grad overflatebehandlet/lysnet. Det er lagt keramiske fliser i dusj.

Gulv: Vesentlig lakkerte gulvbord. Fliser i dusj.

Himlinger: Panelte.

Kjøkken: Stort og trivelig kjøkken som ligger et lite nivå opp fra stuen. Mørkbeiset innredning med rikelig skap og benkeplass. Integrert stekeovn, koketopp og ventilator. Oppvaskmaskin. Fin kjøkken øy med praktisk benkeplate i granitt. Utgang til fin frokost-terrasse.

Toalettrom i hovedhytte. Utstyrt med servant tilknyttet varmt og kaldt vann og biotoalett.

Toalettrom i anneks. Vannklosett og servant tilknyttet varmt og kaldt vann.

Generelt kan nevnes:
- Stor og flott hytteeiendom
- 2 flotte utsikts- og solterrasser
- Prakftull utsikt mot Holmsbu sentrum og fjorden
- Nydelig naturtomt
- Offentlig vann/avløp
- Sørlandsidyll

Parkering:
Parkering etter anvisning fra grunneier.

Oppvarming:
Peisovn i stuen, muret peis i forbindelse med kjøkkenet. Panelovner i noen rom.

Beliggenhet:
Dette er en meget flott og praktisk innredet hytteeiendom som passer godt til aktivt bruk for en stor familie. Hytta ligger rett på oversiden av det sjarmerende sentrum av Holmsbu og beliggenheten må betegnes som sjeldent fin. Herfra ser man rett ned i det idylliske havneområdet og sentrum og det er ikke mange forunt å ha dette perspektivet, samtidig som man ser fint utover fjorden.

Har du båten din i Holmsbu, kan du holde øye med den fra hytta, for du ser nesten hele båthavnen herfra.


Utsikten gir et panorama og er forøvrig fin i all slags vær, enten det er mye sjø og rufsevær, eller om solen skinner på en god og varm sommerdag.

På hytta og på tomten er det svært gode solforhold. Her får man morgensol på frokostterrassen og sen kveldssol på hovedterrassen.

Det er gangavstand til fasilitetene i sentrum. Her finner man bl.a Cafe Juno, Privaten Cafe, Schulestedet og Holmsbu Bad. Her finnes også en koselig strand, hyggelige svaberg og en nærbutikken. Adkomst hit kan skje enten via stien og langs sjøen, eller langs bilveien.Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Festet tomt. Tomten er i det vesentlige naturtomt med hyggelige svaberg og godt bevart skogsbunn.

Festeavtalen er inngått i 1962 og er stedsvarig med rett til forlengelse hvert 10.år. Festeavgiften reguleres etter kpi og ble sist regulert i 2018. Den utgjør idag kr 2.742,-. pr år. Grunneier/bortfester har forkjøpsrett til markedspris.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele fritidsboligen under ett til fritidsformål.

Regulering

Gjeldende regulering: Avsatt til fritidsbebyggelse.
Område omfattes av kommuneplanens bestemmelser om bevaring av naturmiljø.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Dette er en pen og velholdt fritidsbolig som fremstår i god stand. Den ble omfattende ombygget og påbygget i 1997 til en god hyttestandard.

Takstmannen skriver bl.a følgende:
Normalt godt vedlikeholdt fritidseiendom med god beliggenhet. På grunn levealder bør det likevel påregnes noe oppgraderinger og vedlikehold, på hovedhytta bør det vurderes tiltak for å hindre at venn følger fjellet inn under hytta. På annekset bør taket legges om. Det er foretatt fuktsøk flere steder uten at det kunne påvises unormale fuktansamlinger de steder det ble søkt, bortsett fra i krypkjeller.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Hovedhytte: Gang, 2 soverom, stue, kjøkken, toalettrom. Anneks: Omkledning, badstue, 2 soverom, wc, toalettrom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert i 2012.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Angående pipe ildsteder er disse ikke kontrollert.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann/avløp via felles privat ledningsnett. Det planlegges oppgraderinger av ledningsnettet. Kr 15.000,- har vært forslått som et engangsbeløp pr hytte. Ikke endelig vedtatt. Se eget vedlegg til salgsoppgaven.

Det foreligger avtale om adkomst/gangrett til eiendommen for denne eiendom, fra bortfesters eiendom og over eiendommen gnr.23, bnr.38, fnr 11.
Se vedlegg til salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som er i hytta følger med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 3 800,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet. Gråvann fra hovedhytte er ikke ført til offentlig avløp.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 9 000
Forbruk av andre varmekilder kr 1 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 0,-
Sekundær formuesverdikr 1 187 752,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00069

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 06.06.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 24.05.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 05.06.2019
Energiattest, datert 05.06.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Informasjon fra Holmsåsen vann og avløp datert 11.12.2018. Vedlagt innkalling til årsmøte 2018, vedtekter, budsjett, regnskaper etc.

Tinglyste heftelser

Tinglyst festeavtale - Tinglyst dato 23.10.1968
Diverse bestemmelser

Adkomstrett - Tinglyst dato 04.06.2019
Bestemmelse om adkomst for denne eiendommenAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.