Adresse

Baches vei 39
3413 LIER

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.200.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 108.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 119.904

Totalpris med omkostninger kr 4.319.904

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 140

Bruksrareal: 150

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 269

Boligtype: Rekkehus

Eierform: Selveier

Byggeår: 1958

Energimerking: E Oransje

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 15
Bruksnr: 256
Kommune: LIER

Beskrivelse
Oppusset og innholdsrik bolig i rekke. Gjennomgående god standard som er pen og tidsriktig, samt godt vedlikehold, da boligen er pusset opp fra 2013 til 2018.

Meget attraktivt nabolag på Nøste i Lier, svært barnevennlig og et trafikkstille strøk. Skoler og barnehager med godt renomme i gangavstand. Gode bussforbindelser til Drammen, Lier-/Asker samt Oslo, og svært pendlervennlig med kort gangavstand til jernbanestasjon på Brakerøya. Det er også kort vei til marka og skiløyper vinterstid.

Eiendommen har en fin intern beliggenhet som er skjermet, samt med gode solforhold. Hagen er pent opparbeidet med omkransende tujahekk.

Innhold
Innholdsrik bolig over 2 plan. Praktisk og familievennlig planløsning som inneholder følgende:

1. etg.: Entrè/gang, 2 soverom, kjøkken, trapperom, bad og stue.
u. etg.: Trapperom/gang, 2 kjellerrom, bad/vaskerom og bod.

I tillegg nevnes stor terrasse med forbindelse til hage, samt gruset gårdsplass. Mulig leie av 1 garasjeplass i felles rekke.

Standard:
Innbydende entré/gang med flislagt gulvflate og gulvvarme. Lyse og tidløse fargevalg, samt downlights i himling.

Fra gangen er det videre dere forbindelse til kjøkken med delikat kjøkkeninnredning, nytt i 2013. Lyse profilerte fronter og vitrineskap, samt praktisk med mye skap/skuffeplass. Det er integrert komfyr/induksjonstopp, microovn og oppvaskmaskin. Vegg over kjøkkenbenk er pent flissatt og det er gode lysforhold via vindu.

Lekkert flislagt bad med gulvvarme, pusset opp i 2013. Dobbel servant nedfelt i romslig baderomsinnredning med høyglansede fronter. Sanitærutstyr bestående av hygienisk og veggmontert klosett og dusjhjørne. Det er mekanisk ventilasjon, downlights i himling og vegghengt speilskap over servant.

Romslig oppholdsrom med svært hyggelig romfølelse! Det er store vindusflater som gir naturlige lysforhold. Pene overflater med blant annet eksklusiv helstavsparkett, samt pent flislagt mur ved hyggelig vedovn. Stuen er pusset opp i 2013. Planløsningen er enkel å innrede, med plass til både sittemøblement og spisemøblement. Utgang til stor og skjermet terrasse, bygd i 2015. Videre forbindelse til egen hage.

Etasjen har to soverom. På hovedsoverommet er det montert romslig skyvedørsgarderobe, og barnerommet har garderobeskap. Gjennomgående lyse og behagelige fargevalg.

U.etg.:
Fra kjøkkenet er det forbindelse til separert trapperom ned til underetasjen med egen utvendig adkomst. Ytterdøren er kledd utvendig med kledning, dog er døren mulig å åpne.

Praktisk og pent våtrom med lekre marokkanske gulvfliser og gulvvarme, pusset opp i 2016. Det er montert romslig arbeidsbenk over vaskemaskin og tørketrommel, samt skapinnredning. Sanitærutstyr består for øvrig av servant med underskap, meget romslig badekar, klosett og varmtvannsbereder, 287 l. Montert mekanisk ventilasjon og downlights i himling.

Kjelleren er nylig oppusset med nye overflater. Lyse panelplater, stilig kontrastvegg og behandlet bjelker i himling med downlights, samt og vegg til vegg teppe. Det er satt inn nye vinduer med lysgrav.

Underetasjen har også en romslig bod med god plass til lagring.

Overflater:
Gulv: Overflater med helstavsparkett, fliser, laminat og teppe.
Vegg: Overflater med malte panelplater. Fliser og baderomspanel på vegger i bad u.etg.
Himling: Malte panelplater.

Parkering:
Parkering i gårdsplass. For øvrig har rekkehusene i området en avtale om leie av garasjer, denne avtalen er ikke langvarig, men man kan sette seg på liste, når det er noe ledig så er kostnaden kr. ca 100,- pr. måned.

Det er i tillegg opparbeidet felles biloppstillingsplass ved Baches vei som befinner seg utenfor salgsobjektets eiendom, derfor tilhører det ingen rettigheter knyttet til denne parkeringsplassen.

Oppvarming:
Gulvvarme i entrè og bad. Vedovn i stue. For øvrig elektrisitet.

Beliggenhet:
Kjedet enebolig i attraktivt boligstrøk! Svært attraktiv beliggenhet på Nøste i Lier med landlige, men sentrumsnære omgivelser.

Meget god og solrik beliggenhet på Vestre Nøste i Lier. Supert for barnefamilier - mange barn i området.

Meget barnevennlig, nær store fri og lekearealer og umiddelbar nærhet til barnehager, nye, flotte Høvik skole, idrettshall og idrettsanlegg.

Nær marka og flott turterreng, sommer og vinter.

Meget pendlervennlig med gangavstand til jernbanestasjon (Brakerøya) ca 10 min - og til Drammen sentrum med alle fasiliteter.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Tomten er opparbeidet med gressplen, privat hage i bakkant av boligen. Felles gruset innkjørsel og gårdsplass. Eiendommen grenser ned mot næringseiendom

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Gjeldende regulering:
Konsentrert småhusbebyggelse.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.
Planforslag:

Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring. Det er ikke søkt bruksendring/godkjenning av innredet kjellerrom hos kommunen, videre bruk og ansvar vil til en hver tid følge ny hjemmelshaver. Se opprinnelig ferdigattest vedlagt i salgsoppgaven.

Beskrivelse (type bolig)
Rekkehus

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur oppført av betong. Utvendig stående kledning. Saltak tekket med stålplater som er lakkert. For øvrig, se vedlagt tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Noen positive og negative forhold ved eiendommen:
- Det er lagt ny drenering på overside av bolig i 2014.
- Ny kledning i 2014.
- Nye vinduer og dører i 2013/2018. Ett vindu er fra 2010.
- Nytt taktekke i 2010.
- Terrassen ble bygd i 2015.
- Bad 1.etg. og u.etg: TG1. Arbeidet på badene er utført i 2013 og 2016 på egeninnsats da eier er håndverker.
- 287 liter Oso varmtvannsbereder fra 2013.
- Rør av kobber, plast og rør i rørsystem. Montert vannmåler. Noe eldre bunnledninger.
- Skjult anlegg. Sikringsskap med automatsikringer. Samsvarserklæring foreligger. El- kontroll er utført og godkjent.
- Brennbart materiale for nær pipe enkelte steder.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1.etg.: 80 kvm. u.etg.: 70 kvm.

Bruksareal per etasje: 1.etg.: 80 kvm. u.etg.: 60 kvm.

lnngår i p-romsareal: 1. etg.: Entrè, 2 soverom, kjøkken, trapperom, bad og stue. u. etg.: Trapperom, kjellerstue, bad/vaskerom og soverom.

Diverse
Det må beregnes rullerende dugnad/gressklipping for fellesareal.
Kostnader til brøyting/strøing må påregnes.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 12.01.2017.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Dato for siste tilsyn: 14.09.2015. Dato for siste feiing: 10.04.2018.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer, da selger har gitt tilfredsstillende tilbakemelding på tilsynsrapport, datert: 14.09.2015. Vedovn i kjeller er fjernet og røykrør er blendet.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 6 200,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet via privat avstikker.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 18 400
Forbruk av andre varmekilder kr 500,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Årlig kostnad for vedlikehold og brøyting av privat vei, pålydende ca. 500,-.

Forkjøpsrett
Det er en tinglyst forkjøpsrett til Protan og Fagertun AS. Denne forkjøpsretten benyttes ikke ved
denne overdragelsen men rettighetshaver ønsker ikke å slette denne slik at den følger eiendommen og er tinglyst med 1. prioritet.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 609 023,-
Sekundær formuesverdikr 2 192 483,-
Formuesverdi årslall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-18-00436

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 19.12.2018
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 01.12.2018
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 29.11.2018
Energiattest, datert 26.11.2018
Situasjonskart
Tilsynsrapport fra feievesenet, samt bekreftelse på behandlet/avsluttet sak
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Vedlegg fra Protan

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.