Adresse

Grønland 43 A
3045 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.590.000

Felleskost: 3.953

Felleskost inkluderer:

Fordeling: Felleskostnader (2453kr): Renovasjon, a-konto oppvarming, Kabel TV/internett, bygningsforsikring, trappevask, vaktmestertjenester mm. Serviceavgift (1500kr): Kostnad til servicesameiet, fellesområder, selskapslokale, treningsrom, bemannet resepsjon, kaffemaskin, arrangementer, diverse service, vaffelfredag mm.

Omkostninger


Dokumentavgift: 88.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 5 750,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 105.654

Totalpris med omkostninger kr 3.695.654

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 56

Bruksrareal: 56

Antall soverom: 1

Etasje: 4

Tomtestørrelse: 5657

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2009

Energimerking: D Grønn

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Heis
  • Utsikt
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 72
Seksjonsnr: 57
Kommune: DRAMMEN

Innhold
Tiltalende eierleilighet med praktisk planløsning og med gode lysforhold fra store vindusflater. Leiligheten har en god intern- beliggenhet i sameiet der den vender mot vest, beliggende høyt og tilbaketrukket fra veien og med utsikt mot Bryggetorget. Meget sentralt område med tilgang til gode restauranter og kort gangavstand til jernbanestasjonen.

God standard med moderne og tidsriktige farger på overflater. Alle gulv i oppholdsrom har eikeparkett. Leiligheten fremstår lys og svært innbydende.

Planløsningen består av følgende rom:

Entré:
Praktisk entré med god plass til oppbevaring av yttertøy i skyvedørsgarderobe. Direkte inngang til badet fra entréen. Dørcalling med skjerm.

Kjøkken:
Velutstyrt og åpent kjøkken med medfølgende hvitevarer og med god plass til spisebord. Pen innredning med og praktisk benkeplate. Hvitevarene består av integrert stekeovn med pyrolyse, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Frittstående kjøle-/ og fryseskap.

Stue:
Lys og romslig stue med godt dagslys fra store vindusflater. God plass til både spisebord og salong. Parkett på gulv og malte flater på veggene. Utgang til hyggelig og vestvendt balkong.

Balkong:
Flott vestvendt balkong med gode solforhold. Balkongen har hyggelig utsyn mot Papirbredden med sitt yrende bymiljø.

Bad/wc:
Pent og romslig bad med moderne fliser på gulv og vegg. Varmekabler i gulv, samt veggmontert toalett og pen innredning. Speilskap med belysning. Veggmontert toalett med skjult sisterne og dusj med innfellbare dusjvegger. Spotter i tak.

Soverom:
Soverommet har en meget praktisk og moderne løsning, med inngang til badet via omkledningsrom/walk-in-closet. God plass til dobbelseng og garderobeskap.

Høydepunkter:
- Moderne leilighet med god intern-beliggenhet i "riktig" del av bygget og sameiet
- Vestvendt balkong med ettermiddagssol og flott utsyn mot bryggetorget
- Attraktiv beliggenhet med stort kulturelt tilbud og restauranter, barer og caféer
- Kort vei til bla. jernbanestasjon, servicetilbud og turmuligheter
- Tilbaketrukket og rolig beliggenhet
- Veldrevet sameie
- Hvitevarer på kjøkken medfølger
- Pluss-konsept er inkludert!

Union Pluss - Hva innebærer det?
Plusskonseptet som her er inkludert består blant annet av:

Treningsrom:
Som beboer har du også tilgang til et romslig treningsrom utstyrt med en rekke treningsapparater.

Gjesterom:
I tilknytning til serviceområdet er det et gjesterom innredet som et komplett hotellrom. Dette er tenkt brukt av tilreisende familie og venner av beboerne. Det er plass til en familie på fire, fordelt på en dobbeltseng og en sovesofa. Gjesterommet kan reserveres både som hotellrom eller evt. som møterom på dagtid.

Serviceområde:
Du har fri tilgang til et om lag 300 kvadratmeter stort serviceområde med bemannet lobby, samt spisestue med kjøkken som kan leies for private selskapeligheter. Enkel adkomst med heis fra parkeringsanlegget i underetasjen, gateplan eller fra din egen bolig. Skulle det være ønskelig å slappe av med aviser ol., så er det også en moderne og stilfull storstue med kaffe maskin, dagens aviser, internett, TV, sittegrupper etc. som disponeres fritt etter eget ønske.

Sosiale tilbud:
Sosiale tilbud er det også med tilbud som turer, middager, vaffelfredag, vinsmaking o.l.

Standard:
Leiligheten har en gjennomgående god standard og er velholdt fra selgers side. Her kan man flytte rett inn!

Parkering:
Det er tinglyst rett til leie/kjøp av garasjeplass i felles underjordisk garasjekjeller. Leie for plass lå per 22.05.2019 på ca. kr. 1421,- per mnd.

Oppvarming:
Oppvarming med sentralvarmeanlegg via radiatorer. Elektrisk gulvvarme på bad.

Beliggenhet:
Leiligheten har en meget god beliggenhet der den ligger vestvendt i 4. etg. med utsikt mot Bryggetorget. "Plusskonseptet" som dette sameiet leverer på Union Brygge har blitt svært attraktivt. Leiligheten ligger med utsikt og balkong mot bryggetorget, som ligger inntil Ypsilon og pollen.

Kort gangavstand til Bragernes Torg og jernbanestasjonen.

Union Brygge/Grønland er en moderne og spennende bydel, som tilbyr alt fra kunnskapspark (bibliotek/høyskolesenter), kultursenter (Union Scene), restauranter/kaféer, stor matvarebutikk og flott gangbro (Ypsilon) som knytter Bragernes- og Strømsøsiden sammen.

Fine turområder langs elven og kort vei til marka med ypperlig trenings- og rekreasjonsområder sommer som vinter.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Tomten er i sin helhet bebygget. Flott atrium mellom byggene som er pent opparbeidet med beplantning, moderne lekeapparater og sittegrupper.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål, men det skal meldes fra om dette til styret i sameiet.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Kombinert bebyggelse og anleggsformål.

Gjeldende regulering: REGULERINGSPLAN FOR UNION BRYGGE, GRØNLAND (29.10.2002). Annet kombinert formål (Bolig/forretning/kontor/lettere industri/allmennyttig/hotell/servering/garasjeanlegg).

Utvikling av eiendommene på andre siden av Kreftingsgate må påregnes.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Eierleilighet

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen utdrag fra takstrapport:
Generelt: Boligen var ny i 2008/2009, den er pen og innehar en god standard. TG1 på nærmest alt av tilstandsvurderinger. Leiligheten er normalt godt vedlikeholdt. Vinduer og dører i yttervegg er godt vedlikeholdt og i god stand. Grunnet alder/garanti på isolerglass (5 år) settes TG. 2 for glass. Bad: Normalt god tilstand på innvendige overflater.Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk. Ok fall rundt sluk i dusjområde.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 56

Bruksareal per etasje: 56

lnngår i p-romsareal: Entré, bad, stue/kjøkken, gang og soverom.

Diverse
Eierskap i Union Brygge kvartal 10 seksjonssameie plikter også medlemskap i Union Brygge servicesameie.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer i kjøkken medfølger i salget, men ikke de som står på badet.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 3 255,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 5 586
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 684 216,-
Sekundær formuesverdikr 2 463 178,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-19-00161

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 28.06.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 11.07.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 10.07.2019
Energiattest, datert 21.06.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 25.06.19, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.