Adresse

Kollenveien 6
3046 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 6.590.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 162.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 177.654

Totalpris med omkostninger kr 6.767.654

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,- / kr 7 100,- / kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 251

Bruksrareal: 295

Antall soverom: 5

Tomtestørrelse: 924

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1958

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Utsikt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 17
Bruksnr: 124
Kommune: DRAMMEN

Innhold
Innholdsrik og velholdt hel tomannsbolig - pt. benyttet som enebolig inkludert det som fremstår som 2 ungdomshybler.

Boligen er ellers perfekt for en storfamilie, generasjonsbolig, eller om man kan se for seg å dele bruken og tilrettelegge for 2 separate husstander, slik som bruken av boligen opprinnelig var tegnet til.

Planløsningen består av følgende:
1. etg.: Gang, stor stue med moderne peisovn, romslig kjøkken med adkomst til toalett og kott og til stue nr. 2 som også har vedovn. Etasjen har hele 3 trapperom hvor to går opp til hver sin avdeling i 2. etg. og ett går ned til kjelleretasjen fra hoveddelen. Se vedlagte plantegning.

2. etg.:
Vestre del (separat adkomst fra felles entré):
Trappegang, separat toalett, 2 soverom hvorav det ene har privat omkledningsrom(tidligere soverom).

Østre del (tilhørende hoveddel): Trappegang, separat toalett, 3 soverom og pent bad.

Kjelleretg. (adkomst fra hoveddel):
Stor kjellerstue, innredet rom med adkomst til badstue og flislagt bad fra 2012. Vaskerom og gang med adkomst til 3 store bodrom hvorav det ene er benyttet som hobbyrom.

Loftsrom: Adkomst til godt oppbevaringsloft via 2 loftsluker.

Tilliggende dobbelgarasje med 2 motoriserte porter.

Standard:
Boligen er tiltalende og har hele 3 flislagte bad hvorav de 2 sist oppussede er fra hhv. 2012 og 2015. Kjøkkenet er også fra 2015 og er lyst og lekkert med fronter i mørk høyglans og med medfølgende hvitevarer. Koselig spiseplass.

Både fra stuene og kjøkkenet nytes en flott utsikt over byen og man ser rett på Ypsilon, Åspaviljongen, Spiralen, Bragernes kirke og videre utover fjorden
mot Engersand.

Overflater:
Gulv: parkett, laminat, tepper, fliser og malt mur.
Vegger: Våtromsplater, malt mur/tapet/gips, fliser, tapet m.m.
Himling: Takess, malt panel m.m.

2. etg.: 2 bad
Bad: 2. etg. mot vest: Pusset opp i 2015, mosaikk, v.kbl. baderomsplater, dusjkabinett,
Bad: 2. etg. mot øst: Lyst bad med fliser på gulv og vegg. Sminkebord i tillegg til vanlig innredning. Dusjkabinett.

Bad i kjelleretg.: Pusset opp i 2012, sorte fliser på gulv og vegg. Rullestein på gulv i dusjhjørne. Spotter i tak.

Boligen har 2 sikringsskap med ett abonnement, en vannmåler og har ellers de fleste av innvendige vann- og avløpsrør skiftet fra 2016. Kodelås på hovedinngangsdør og motoriserte garasjeporter med fjernkontroller.

Parkering:
Dobbelgarasje og parkering i gårdsplass.

Oppvarming:
Det er 2 ildsteder og for øvrig er det oppvarming via varmekabler og panelovner.

Beliggenhet:
Boligen er sentralt beliggende i Strømsøåsen med flott utsikt mot byen og innseilingen. Etablert, rolig og barnevennlig strøk med gangavstand til skole, barnehager og buss. Marka med flott turterreng og oppkjørte skiløyper om vinteren ligger kun få hundre meter unna. Haukås alpinanlegg ligger også rett bak eienommen. Kort vei til Marienlyst anerkjente ute- og innebad, idrettsbaner og hall. Kort vei til jernbanestasjon og byens sentrum med Strømsø og Bragernes torg samt Union Brygge med kunnskapsparken og biblioteket.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Singel i gårdsplass, smijernsport, hekker og beplantning. Gressplen og frukttrær. Terrasse med morgensol og sein kveldssol på sommertid.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Boligbebyggelse,Nåværende.

Gjeldende regulering: Regulering av Kollenveien av 1950.
Formål: bolig/kjørevei.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver. Flere av rommene i kjelleretasjen er innredet som p-rom, men er godkjent kun som sekundærrom.

Beskrivelse (type bolig)
Selveiet tomannsbolig. Boligen er siden midten av 70-tallet benyttet og innredet som enebolig, men denne bruksendringen er ikke søkt om i kommunen. Boligen passer fint for en storfamilie som har glede av å kunne bo med flere oppholdssoner.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etg.: 110 2. etg.: 96 Kjelleretg.: 89

Bruksareal per etasje: 1. etg.: 105 2. etg.: 96 Kjelleretg.: 50

lnngår i p-romsareal: 1. etg.: Entré, stue/spisestue, kjøkken, gang, tv- stue og wc. 2. etg.: 2 Trapperom, 3 soverom, stue, 2 bad, wc og omkledningsrom. Kjelleretg.: Trapperom, kjellerstue, bad og badstue.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Selger har gitt tilfredsstillende tilbakemelding på utbedring av tidligere kommenterte feil og mangler iht. tilsynsrapport datert 31.01.2017 (tilsynsrapport følger som vedlegg til salgsoppgave). Pålegg om å fjerne treverk inntil tilliggende pipe er riktignok ikke utført. Kjøper er ansvarlig for utbedring av feil og mangler i rapporten.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Eiendommen har nedgravd oljetank. Det er ulike regler for kontroll og ettersyn med nedgravde oljetanker avhengig av type oljetank og den enkelte kommune. Boligeieren er imidlertid ansvarlig for oljetanken. Selgeren kan ikke dokumentere at det er ført periodisk kontroll iht. gjeldende regler, og videre bruk og ettersyn av oljetanken vil være kjøpers risiko og ansvar.

Stortinget har vedtatt et klimaforlik som innebærer en intensjon om å fase ut oppvarming med fossilt brennstoff innen 2020. Hvorvidt dette er aktuelt for denne eiendommen, må kjøper undersøke nærmere med kommunen. Mer informasjon kan også fås på www.oljefri.no og www.enova.no Det er kjøpers ansvar å innrette bruken og eventuell fjerning av oljetanken.

Det er også nedgravd septiktank og det er varslet at denne må påregnes fjernet. Dette må kjøper ta høyde for, men eier har pt. ikke mottatt frist for krav om fjerning av denne og påkobling til offentlig nett.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget, med mindre annet eksplisitt fremgår av rombeskrivelsen i salgsoppgaven. Audiovisuelt utstyr medfølger ikke, uavhengig av festemåte, og det må påregnes merker etter innfesting.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 9 485,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet. Privat tømming av septikktank.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 38 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 071 074,-
Sekundær formuesverdikr 3 427 437,-
Formuesverdi årslall 2016

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-18-00419

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 19.11.2018
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 05.11.2018
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 05.11.2018
Energiattest, datert 05.11.2018
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 05.11.2018
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.