Adresse

Thornegata 3
3015 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.350.000

Andel fellesgjeld: 106.250

Totalpris: 2.456.250 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 2.200

Felleskost inkluderer:

Fellesutgifter inkluderer felles bygningsforsikring, varmt vann, trappevask, strøm i fellesarealer og betjening av andel felles lån.

Omkostninger


Dokumentavgift: 64.150 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 75.304

Totalpris med omkostninger kr 2.425.304

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 56

Bruksrareal: 56

Antall soverom: 1

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 248

Boligtype: Leilighet

Eierform:

Byggeår: 1945

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
  • Ingen gjenboere
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Bredbåndstilknytning
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Rolig
  • Sentralt
  • Felles resepsjon
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 1006
Seksjonsnr: 4
Kommune: DRAMMEN

Innhold
Leiligheten er beliggende i 2. etasje med adkomst fra felles trappegang og inneholder:

Entre/gang, stue, kjøkken, bad og soverom.
2 Boder i kjeller og 1 bod på loft.

Standard:
Delvis nyoppusset og romslig 2- roms selveierleilighet med nytt bad og skjermet sentrumsbeliggenhet - et steinkast unna Bragernes Torg!

Vinduer: 2-lags isolerglass
Gulv: Parkett/slipt tregulv, vinyl, fliser på bad
Vegger: Malte og tapetserte flater, malt panel

Dørtelefon. Parabolanlegg (kjøper må anskaffe egen tuner). Eier har gjort oppussing av ulike flater i 2018 samt nytt bad/wc i 2017. Forøvrig har sameiet gjort ulike oppgraderinger i nyere tid med bl.a reparasjon av piper i 2004, nye varmtvannsberedere og oppgradering av røropplegg i 2007, nytt strøminntak og nytt tak i 2011, nye vinduer/balkongdører, utbedring av røropplegg og malt hele bygget i 2013.
Forøvrig har sameiet etablert felles uteplass med terrasse i 2015.

Parkering:
Gateparkering med sonekort. Det betales p.t kr 3.300,- per år.

Oppvarming:
Peisovn samt elektrisk

Beliggenhet:
Svært attraktivt og sentralt beliggende og romslig 2-roms leilighet med umiddelbar nærhet til Bragernes Torg. Leiligheten ligger rolig og tilbaketrukket bare to kvartal fra Bragernes Torg. Sameiet har en koselig felles terrasse med utemøbler og grill i bakgården.

Drammen Rådhus, Bragernes torg, byens kinosenter, teater og en rekke andre servicetilbud finner du på Bragernes. Forøvrig er Bragernesåsen og marka med et fantastisk terreng og flotte
preparerte løyper få minutter unna. Åspaviljongen og Spiralen er populære serveringssteder i
helgene og ett flott utgangspunkt for å utforske Finnemarka.

For de mer urbane byr elva og den betydelige
oppgraderingen av elvebredden på fine muligheter. Bro til bro har blitt en populær aktivitet i helgene.
Rett over elven er Drammensbiblioteket, Universitet, Drammensbadet, Marienlyst stadion og Drammenshallen. Enkel adkomst til offentlig kommunikasjon, bla. annet Timekspressen
Gardermoen- Oslo-Drammen-Notodden.

Drammen jernbanestasjon ligger på andre siden av bybroen på Strømsø, ca 8 min gange fra leiligheten.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Felles eiertomt. Koselig bakgård med stor felles terrasse med utemøbler og grill.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Eiendommen ligger i område for Kommuneplanens arealdel av 2014-2036, fra 05.10.2015 og Kommunedelplan sentrum, fra 30.05.200, område avsatt til Boligbebyggelse, Nåværende.

Nabo i Thornegata 5 har varslet gjenoppføring av bygg i bakgården som grenser mot nummer 3 sin bakgård.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt bod.

Diverse
Innenfor en 5-årsperiode er det planlagt oppgradering av pipe, utskifting av ringeklokketablå og drenering sammen med/mot nabo. Sameiet vurderer maling av gang, isopor i taket og gelender i trapp. Fortrinnsvis forsøkes det å gjøre disse arbeidene litt etter litt slik at fellesutgiftene ikke må økes.

Fasade, tak og vinduer ble byttet/oppusset i 2014. Samme år ble også balkongdøren skiftet.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra eier: Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): 23/3-18. Det foreligger ingen påbud om utbedringer pr. idag i leiligheten. For sameiet er det planlagt tiltak for foring av piper, se opplysninger over.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 5 100,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 9 553
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 900 000,- pr. 31.12.2018

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 106 250,- pr. 31.12.2018

Andel formue
kr 55 000,- pr. 31.12.2018

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 562 070,-
Sekundær formuesverdikr 2 023 452,-
Formuesverdi årslall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-18-00417

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 040119
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 040119
Energiattest
Seksjonering
Opplysninger fra sameiet inneholdende:
‐ referat fra årsmøte samt regnskap
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.