Adresse

Martha Sundlands gate 4
3048 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.750.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 102.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 117.654

Totalpris med omkostninger kr 3.867.654

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,- / kr 7 100,- / kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 169

Bruksrareal: 295

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 736

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1954

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
  • Garasje/P-plass
  • Barnevennlig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 10
Bruksnr: 56
Kommune: DRAMMEN

Innhold
Innholdsrik enebolig (tidligere tomannsbolig) med god planløsning. Boligen har behov for oppgradering/ utbedring, men ligger sentralt til på Gulskogen i et attraktivt boligområde nær Gulskogen stasjon.

1. etg.: Vindfang, allrom, entré med garderobe, toalett, romslig kjøkken, stor stue med egen spisestuedel og salong med utgang til terrasseplatting og hage.

2. etg.: Gang, 3 soverom, flislagt bad, separat toalett, stue med utgang til balkong.

Kjelleretg.: 5 store bodrom.

Garasje er også tilknyttet boligen med stort bodrom i bakkant.

Standard:
Boligen trenger vesentlig oppgraderingsbehov, men hovedtaket er iht. selger skiftet rundt år 2000. Iht. taksten er boligen er bortsett fra taktekke å anse som et totalt renoveringsobjekt.

Romstandard på fokusrom:

Stuen i 1. etg.: I stuen er det parkett på gulv og koselig peis. Egen avdeling for spisestue med enkel forbindelse til kjøkken. Den ene delen av stuen har pene og fastmonterte bibliotekhyller. Fra stuen er det doble dører ut til platting og hage. Varmepumpe i stue

Kjøkken: Enkel innredning med fliser over benk. Kombinertskap og stekeovn. Oppvaskmaskinen er defekt.

2. etg.:
Stue: Parkett på gulv og utgang til balkong. Varmepumpe.

Soverom: 3 gode soverom hvorav 2 av disse har garderobeskap.

Bad: Flislagt bad med badekar og dusjhjørne. Enkel innredning med dobbel vask. Badet må påregnes utbedret.

Loftsluke i gang.

Overflater:
Gulv: Tepper, parkett, belegg, laminat, fliser og tregulv.
Vegger: Plater, panel, tapet, fliser og malte flater.

Parkering:
2 parkeringsplasser på eiendommen samt i egen garasje.

Oppvarming:
Oppvarming via panelovner, peis og fra radiatorer fra fyringsanlegg i kjeller.

Beliggenhet:
Gulskogen er en hyggelig og pulserende bydel, kun ca 2 km fra Drammen sentrum. Martha Sundlands gate har en svært sentral beliggenhet på
Gulskogen, Drammen vest, med umiddelbar nærhet til det meste.

God infrastruktur og alle ønskelige fasiliteter er på plass. 3 barnehager innenfor en radius på 200 meter, barne-/ungdomsskole, lekeplasser, idrettsanlegg, og flotte turområder langs elva.

Her kan du gå eller sykle til sentrum, eller legge inn en treningsrunde. I nærområdet finner du et rikt og variert kultur- og idrettsmiljø tilrettelagt for alle aldre og nivåer. Rett over veien ligger Strømsgodsets treningsfelt og klubbhus. Her heier vi på Godset!

Gulskogen har god offentlig kommunikasjon, med både buss og jernbane. Fra eiendommen er det kun et par minutter å gå til Gulskogen stasjon, med frekvente avganger til Drammen/Oslo, og til Kongsberg. God bussforbindelse til sentrum. Det er også bare et par minutter å gå til Gulskogen kjøpesenter.

Her finner du over 100 fristende butikker, og en rekke hyggelige spisesteder og andre servicetilbud som bank, post, lege og tannlege.

Velkommen til Gulskogen og til Martha Sundlands gate 4!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Eiendommen er enkelt opparbeidet med gressplen og blomsterbed. Skiferheller ved inngangsparti.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Formål: Kombinert bebyggelse og anleggsformål, Framtidig.

Gjeldende regulering: Delvis uregulert og delvis omfattet av: Regulering av nytt idrettsanlegg på Gulskogen i Strømsgodset, vedtatt 18.09.1947. Delarealer regulert til boligformål og kjørevei.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse, men ikke ferdigattest. Selger/megler kan ikke finne dokumentasjon for vestre del av garasjen og bod mot syd som en forlengelse av denne. Det er snakk om et begrenset areal og det vedlegges godkjente tegninger på hva som er byggemeldt, slik at man ser hva som ikke er meldt inn.

Beskrivelse (type bolig)
Enebolig - selveiet

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen: Eiendommen er stor og har et stort potensial, som kan passe for mange forskjellige familiesituasjoner. Sentral beliggenhet til stasjonen og til kjøpesenter. Stor tomt og innholdsrik planløsning samt romslig garasje. 2 varmepumper innvendig. Boligen har noen skjevheter og trenger for øvrig vesentlig oppussing. Noe lukt må påregnes, grunnet hygieniske uregelmessigheter fra tidligere eier. Det er noe setningsskader og skjevheter, fuktskade på bad i 2. etg. og dårlig panel som man må ta høyde for. Ellers oppfordres kjøper til å gjøre seg kjent med tilstandsrapporten før budgivning, da det her fremkommer flere svakheter som kjøper må ta høyde for.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1.etg.: 106 2. etg.: 76 Kjelleretg.: 71 Garasje: 42

Bruksareal per etasje: 1.etg.: 93 2. etg.: 76

lnngår i p-romsareal: 1. etg.: Entré, kontor, trapperom, spisestue, stue, kjøkken og wc. 2. etg.: Trapperom, bad, 3 soverom, stue og wc.

Diverse
Iht. selger oppgir Glitre at det ikke foreligger noen tilstandsrapport på anlegget. Kjøper er dog ansvarlig for utbedring av feil og mangler om slike skulle avdekkes ved fremtidig kontroll.

Det kommenteres at boligen/eiendommen ikke vil bli ytterligere rengjort fra selgers side og skal således overtas i den stand den ble fremvist på visning.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger påbud om utbedringer. Selger har ikke utbedret feil og mangler iht. tilsynsrapport datert 24.03-2017 (tilsynsrapport følger som vedlegg til denne salgsoppgave). Kjøper er ansvarlig for utbedring av feil og mangler i rapporten.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no. Eiendommen har nedgravd oljetank. Det er ulike regler for kontroll og ettersyn med nedgravde oljetanker avhengig av type oljetank og den enkelte kommune. Boligeieren er imidlertid ansvarlig for oljetanken. Selgeren kan ikke dokumentere at det er ført periodisk kontroll iht. gjeldende regler, og videre bruk og ettersyn av oljetanken vil være kjøpers risiko og ansvar.

Stortinget har vedtatt et klimaforlik som innebærer en intensjon om å fase ut oppvarming med fossilt brennstoff innen 2020. Hvorvidt dette er aktuelt for denne eiendommen, må kjøper undersøke nærmere med kommunen. Mer informasjon kan også fås på www.oljefri.no og www.enova.no Det er kjøpers ansvar å innrette bruken og eventuell fjerning av oljetanken.

Eiendommen selges for dødsbo og selger har ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som er avbildet i salgs-materiellet medfølger i salget. Det kommenteres at oppvaskmaskinen er defekt. Bibliotekhyller i stue medfølger i salget. Taklamper i stue og i trappegang medfølger ikke.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 4 173,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 18 265
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 952 407,-
Sekundær formuesverdikr 3 047 702,-
Formuesverdi årslall 2016

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-18-00428

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 26.11.2018
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 20.11.2018
Energiattest, datert 29.11.2018
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 09.11.2018
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.