Adresse

Amtmand Bangs gate 5
3019 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.590.000

Felleskost: 1.250

Felleskost inkluderer:

utvendig forsikring, brannalarm, felles strøm, snømåking samt noe vedlikehold av bygg og fellesareal.

Omkostninger


Dokumentavgift: 89.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 100.404

Totalpris med omkostninger kr 3.690.404

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 76

Bruksrareal: 76

Antall soverom: 2

Etasje: 1

Tomtestørrelse: 646

Boligtype: Leilighet

Eierform:

Byggeår: 1902

Energimerking: G Rød

Fasiliteter
 • Garasje/P-plass
 • Ingen gjenboere
 • Turterreng
 • Alarm
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 16
Seksjonsnr: 2
Kommune: DRAMMEN

Beskrivelse
Leiligheten og bygget ble vesentlig oppusset i 2009/2010, og innehar dermed en nyere standard. Badet ble overflate oppusset av Polygon i 2013 etter en lekkasje. Alle overflater er i lyse og tidsriktige farger.
Dette er en moderne leilighet som gir et meget godt helhetsinntrykk. Her kan man flytte rett inn!

Innhold
Leiligheten er beliggende i høy 1. etg. med carport i gårdsplass og inneholder:

Entré/gang, 2 soverom, bad med dusjkabinett og vaskemuligheter, stue/spisestue samt åpen kjøkkenløsning.

I tillegg disponerer leiligheten 2 romslige boder (hhv 15 og 20 kvm) i kjelleren. Carport for 1 bil.

Standard:
Meget pen og sjarmerende eierleilighet med carport i attraktivt boligområde i det engelske kvartal sentralt på Bragernes - et steinkast unna alle servicetilbud! Leiligheten fremstår som pen og godt vedlikeholdt i et oppusset bygg fra 2009/10.

Vinduer: 2-lags isolerglass
Gulv: Parkett, lakk. tregulv, vinyl,
Vegger: Malte flater/panel

GET TV/nett. Det medfølger integrerte hvitevarer på kjøkken som komfyr, kjøleskap og fryser. Nåværende eier opplyser at tidligere eier pusset opp badet med fagfolk (2013). Dette gjaldt gulv, vegger og tak. Nåværende eier har malt opp hele leiligheten innvendig samt byttet benkeplater på kjøkken i senere tid. Sameiet har i 2018 gjort utbedringer på fasade samt rengjort og malt fasaden via fagkyndig firma. Det er videre planer om grusing av uteområde samt bedre ventilasjon i kjeller.

Parkering:
I carport for 1 bil.

Oppvarming:
Pipe med mulighet for ildsted, varmekabler på bad, forøvrig elektrisk oppvarming.

Beliggenhet:
Meget attraktiv beliggenhet i det engelske kvartalet som er skjermet og sentralt innenfor bykjernen. Denne leiligheten er en del av et ærverdig bygg som ble renovert i 2009/10. Det er kort gangavstand til sentrum med bl.a Bragernes torg, teater, kino, bibliotek, apotek, kjøpesentre, treningsstudioer, hyggelige restauranter, kafeèr, diverse butikker etc.

Kort vei til barnehager, barneskole og ungdomsskole. Umiddelbar nærhet til den idylliske
elveparken. Ypsilonbroen gjør at Strømsø og høyskolesenteret (Papirbredden) ligger kun en kort gåtur unna. Offentlig kommunikasjon rett utenfor døren med bussforbindelse til ulike bydeler i
Drammen, samt ekspressbuss til Oslo, Kongsberg og Notodden. Ca. 10 -12 minutters gange til jernbanestasjonen. Den flotte Drammensmarka ligger rett bak boligen, og har et ypperlig turtilbud hele året.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Eiet tomt som tilhører sameiet. Felles gruset gårdsplass og carportanlegg. Noe grøntarealer med gressplen og en felles terrasseplatting.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Eiendommen ligger i et området hvor reguleringsplanen for Buskerud Sentralsykehus gjelder, vedtatt 30.10.2001.
I kommuneplanen, som ble vedtatt 26.02.2008 er eiendommen avsatt til offentlig bygning, nåværende boligbebyggelse.
Disse planene ble laget med tanke på utvidelse av dagens sykehus - ut fra dagens informasjon vet vi at Styret i Vestre Viken har enstemmig bestemt at et nytt sykehus skal være på Brakerøya.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver. Dog er bygningen byggeanmeldt. Det er vanlig at bygg fra denne tid ikke innehar ferdigattest da dette ikke var regulert på denne tiden. Bygningen har vernestatus klasse B, og med det mener kommunen at bygningen har høy verneverdi.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt boder i kjeller.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2011. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Sameiet planlegger en mindre økning i fellesutgiftene fra januar 19 til kr. 1500,-.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 5 600,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 13 500
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 671 106,-
Sekundær formuesverdikr 2 415 982,-
Formuesverdi årslall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-18-00425

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 051218
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 071118
Energiattest, datert 081118
Situasjonskart

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.