Adresse

Sørensvingen 47
3028 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.980.000

Andel fellesgjeld: 3.803

Totalpris: 3.983.803 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 4.737

Felleskost inkluderer:

bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld, kabel-TV, internett, á-konto vannmåler, kommunale avgifter og forretningsførsel.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 204,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 430,-
Gebyr pr. pantenotering kr 430,-
Gebyr forkjøpsrett kr 5 650,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 13.614

Totalpris med omkostninger kr 3.993.614

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 141

Bruksrareal: 148

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 2231

Boligtype: Rekkehus

Eierform: Andel

Byggeår: 1972

Energimerking: F Oransje

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 117
Bruksnr: 432
Andelsnummer: 18
Borettslagsnavn: Svingen Borettslag
Kommune: DRAMMEN

Innhold
Boligen innehar 2 plan samt kjeller/u.etg. og garasje og inneholder:

1. etg: Entré, sep. wc, hall, kjøkken og stue/spisestue med utgang til terrasse.

2. etg: Gang, 3 soverom, flislagt bad.

U.etg.: Trappegang, gang, kjellerstue, vaskerom og 2 boder.

Lagringsloft. Garasje i rekke.

Standard:
Meget pent og attraktivt rekkehus som er vesentlig oppusset senere år med garasje på Åssiden i et tilbaketrukket men sentralt boligområde nær de fleste fasiliteter og servicetilbud!

Vinduer: 2-lags isolerglass
Gulv: Parkett, laminat, vinyl, fliser
Vegger: Malte og tapetserte flater/panel og fliser

GET Tv/nett inkludert i fellesutgifter. Nytt kjøkken fra 2014 med integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, micro og kjøleskap. Nytt bad i 2014. Nåværende eier har malt/oppusset alle flater siste år og boligen fremstår som meget pen og godt vedlikeholdt.

Parkering:
Garasje i rekke med plass til en bil. Innlagt strøm. For øvrig gateparkering

Oppvarming:
Vedovn i stue. Varmekabler på baderom, for øvrig basert på elektrisk oppvarming. Dersom
beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Beliggenhet:
Beliggende meget sentralt i stille og barnevennlig boligområde på Åssiden. Marka og elveparken med tur- og friluftsmuligheter i nærområdet både sommer og vinter. Populært skisenter i nærmiljøet. Gangavstand til butikker, skoler, barnehager, idrettsanlegg, etc. Fotballøkke og volleyballbane i nærområdet.

Gunstig busskommunikasjon med kort vei til busstopp. Lokalbuss til sentrum (ca. 15 min). Kort vei til Timekspressen fra Rosenkrantzgata retning Oslo og Kongsberg/Notodden. For mer detaljerte ruteopplysninger se www.brakar.no og www.timekspressen.no.

De fleste fritidstilbud på Åssiden. Åssiden IF med mange aktiviteter, se www.aif.no. Kort vei til Akropolis treningssenter med treningsstudio, sandvolleyball og squash. Moderne skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og klatring. For mer info se www.drammenskisenter.no. Aron Skiklubb med organisert trening, skileik m.m. Lysløype inn mot Solbergelva og Drammensmarka.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Andel av pent opparbeidede fellesarealer. Til hver bolig tilhører en naturlig "tomteparsell" inndelt til hver bruksenhet. Parsellen er opparbeidet med hekk, beplantning og terrasse.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan datert 16.08.1967 samt regulert til
gangvei mellom Sørensvingen og friareal vest for Bolstadhagen i henhold til reguleringsplan datert
09.12.1974.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: Kjeller: 46 kvm 1.etg: 50 kvm 2.etg: 52 kvm

Bruksareal per etasje: Kjeller: 39 kvm 1.etg: 50 kvm 2.etg: 52 kvm

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt boder/garderobe.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket: Anlegget ble sist kontrollert: 1973. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Tilsyn av 15/1-18. Det foreligger en mindre anmerkning som er under behandling i borettslagets regi.

Det opplyses at bruksendring av underetasje ikke er byggemeldt, utgjør ca 30 kvm.

Borettslaget har arbeidet/arbeider med å utbedre drenering rundt boligene samt bygge nye garasjer, se forøvrig vedlagt referat fra årsmøte.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Inkludert i fellesutgifter.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 10 000
Forbruk av andre varmekilder kr 500,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 87 492,- pr. 15.11.2018

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 3 803,- pr. 15.11.2018

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 90 896,- pr. 15.11.2018

Forkjøpsrett
Det er forkjøpsrett i borettslaget. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst med frist 20/12-18. NBBO er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 854 230,-
Sekundær formuesverdikr 2 733 535,-
Formuesverdi årslall 2016

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-18-00432

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 041218
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 281118
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 051218
Energiattest, datert 281118
Situasjonskart
Opplysninger fra forretningsfører NBBL, datert 151118, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.