Adresse

Storgaten 73 B
3060 SVELVIK

Prisinformasjon

Prisantydning: 13.000.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 312.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 327.654

Totalpris med omkostninger kr 13.327.654

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-. Dette salget omhandler to bygninger på to forskjellige gnr/bnr. og dvs at det evt. må tegnes Boligkjøperforsikring på hver eiendom, dvs. at dersom man ønsker å tegne Boligkjøperforsikring på begge eiendommene er prisen kr. 27.800,- for Boligkjøperforsikring Pluss og kr. 22.200, for Boligkjøperforsikring.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning
Megler

Geir Storli
+4748899790
gs@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 413

Bruksrareal: 432

Antall soverom: 7

Tomtestørrelse: 1179

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1988

Energimerking: E Oransje

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 39
Bruksnr: 52
Kommune: SVELVIK

Gårdsnr: 39
Bruksnr: 550
Kommune: SVELVIK

Beskrivelse
- fantastisk beliggenhet helt nede i vannkanten.
- egen strandlinje med brygge
- bygningsmassen danner en flott ramme rundt hageanlegget
- påkostet og veletablert hage med stein, skifer, plener og trær
- Storgaten 73 er leid ut for kr. 15.800,- pr. mnd.
- Tilleggsdelen i 73b er leid ut for kr. 5.200,- pr. mnd.
- Sjelden mulighet

Innhold
Hovedhuset Storgaten 73b
1 etg.: stue, spisestue, kjøkken, vindfang, hall m/ trapp
2 etg.: 2 soverom, bad m/wc, gang med trapp. Boder/ kleskott.
hybeldel: stue, kjøkken, bad m/wc, soverom.

Storgaten 73
Den ene leiligheten går over to etasjer:
1 etg: gang, trapperom. stue, soverom, kjøkken, bad mv/wc, og soverom.
2 etg: to soverom og trappegang.
Den andre leiligheten har inngang i første etasje og i annen etasje har den kjøkken, stue, bad, soverom.

Standard:
Storgaten 73b har gjennomgående god standard på både materialer og utførelse. Gjennomgående bruk av parketter, noe laminat, tregulv, fliser og belegg på gulvene. Flotte himlinger med malt over- og underligger panel samt malt himling. Vegger med malt panel og malte flater. Plassbygde innredninger gir god romutnyttelse.
Sivesind kjøkkeninnredning med Corean benkeplate. Kjøkkenet har en fin spiseplass med utsikt over fjorden.

Stuen og hovedsoverommet har store glassflater som åpner opp mot fjorden med en fantastisk utsikt. Utenfor stuen går man ut på egen brygge.

I bakkant i av huset er det fra gammelt av en liten stue som er innredet med en hybel som leies ut som del av egen bolig. Denne delen har en enklere standard.

Meget flott og påkostet garasje på 48 kvm. med stableplass på loftet.

Storgaten 73 har gjennomgående en enkel standard med for det meste malte gulver, malte vegg- og himlingsflater. Denne boligen trenger en tidsmessig oppgradering.

Parkering:
Storgaten 73b har parkering på egen tomt samt i flott nyere dobbelt garasje.

Storgaten 73 har parkering på egen tomt.

Oppvarming:
Elektrisitet og ved.

Beliggenhet:
Eiendommen har en nydelig beliggenhet helt i vannkanten med egen brygge midt i Svelvik sentrum.

Svelvik sentrum, "Vestfolds nordligste sørlandsby" med alle nødvendige servicetilbud. Sentrum er et hyggelig lite tettsted med trange gater og små butikker og spisesteder.

Kystlinje langs hele kommunen med båt- og badeliv om sommeren. Gode fiskemuligheter.

Ca. 25 minutters kjøring til Drammen og ca. 50 minutters kjøring til Oslo. Gangavstand til bussholdeplass, samt gode bussforbindelser fra Svelvik sentrum til både Drammen og Sande.

Svelvik har et rikt fritidstilbud med bl.a fotball, tennis, håndball, turn, seilforening samt flere andre tilbud. Kort vei til marka med flotte turmuligheter sommer som vinter. Fergeforbindelse Svelvik-Hurumlandet, som gir kort vei til Holmsbu og Rødtangen.

Se flott film om Svelvik her:
http://www.youtube.com/watch?v=dD7zSLFqOhM&feature=youtu.be

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Tomten for begge eiendommene er på tilsammen 1.179 kvm hvor 315 kvm er tilhørende Storgaten 73 og 864 kvm er tilhørende Storgaten 73b. Tomten er meget pent opparbeidet med steinlagt innkjørsel, skiferheller, plener, støttemurer i granitt, gjerder, hekker og trær. Et påkostet hageanlegg.

Adgang til utleie
I Storgaten 73b er det leiet ut noen rom som del av egen bolig.

I Storgaten 73 er det to utleieenheter, det er innhentet tegninger hos kommunen men kommunen har kun tegninger av 1. etasje og ikke av 2 etasje. Tegningene viser leilighet samt et mindre forretningsareal i 1 etasje.
I matrikkelen er den vist som en tomannsbolig men selger har ikke og kommunen har ikke tegninger som viser godkjent bruk og om boligen er godkjent som en tomannsbolig, selger tar ikke ansvar for videre bruk/ utleie.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Område for kombinert formål; fortetningsområde for boliger/ næring. Bevaringsverdig bebyggelse. For Storgaten 73b er det også et punkt som står: berøres av formålet gang/sykkelveg/fortau7 bilfritt trafikkareal.

Gjeldende regulering: Forretninger/ kontor m.v. Spesialområde bevaringsverdig bebyggelse.

Regulering/ planforslag under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen men det har tidligere vært en plan om å etablere en kyststi langs fjorden. I kommuneplanen er det også angitt at man ønsker at allmenheten skal ha letter tilgang til kystsonen.

Storgaten 73 er SEFRAK registrert.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra 2007 på opprinnelig oppføring av Storgaten 73b. For Storgaten 73 foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:

Storgaten 73b er oppført i 1988 i bindingsverk på støpt plate. Taket er tekket med teglstein. Den eldre delen er av ukjent byggeår og er oppgført i tømmer på en enkel ringmur.

Første del av Storgaten 73 er oppført i antatt 1758 i tømmer på grunnmur av naturstein, utvendig kledd med panel. Taket er tekket med teglstein.
Boligen har nye el skap og nytt spredenett i store deler av huset fra 2015. Det er også i 2018 foret pipen med stålrør. Taket er tekket med teglstein i 2005.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: BRA er oppgitt samlet til 432 hvorav totalt BRA areal i Storgaten 73 utgjør 188 kvm og i Storgaten 73b utgjør 244 kvm. 1 etg.: 149 kvm - hovedhuset Storgaten 73b 2 etg.: 95 kvm - hovedhuset Storgaten 73b 1 etg.: 94 kvm - Storgaten 73 2 etg.: 94 kvm - Storgaten 73

Bruksareal per etasje: P-rom er oppgitt samlet til 413 hvorav totalt P-areal i Storgaten 73 utgjør 188 kvm og i Storgaten 73b utgjør 225 kvm. 1 etg.: 144 kvm - hovedhuset Storgaten 73b 2 etg.: 81 kvm - hovedhuset Storgaten 73b 1 etg.: 94 kvm - Storgaten 73 2 etg.: 94 kvm - Storgaten 73 BTA er oppgitt samlet til 480 hvorav totalt BTA-areal i Storgaten 73 utgjør 220 kvm og i Storgaten 73b utgjør 260 kvm.

lnngår i p-romsareal: Hovedhuset Storgaten 73b 1 etg.: stue, spisestue, kjøkken, vindfang, hall m/ trapp hybeldel: stue, kjøkken, bad m/wc, soverom 2 etg.: 2 soverom, bad m/wc, gang med trapp. Storgaten 73 1 etg: stue, spisestue, kjøkken, bad mv/wc, gang, trapperom og soverom. 2 etg: 2 stuer, forstue, kjøkken, bad m/wc, soverom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: er ikke oppgitt.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Storgaten 73b datert 29.05.2018
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.
Storgaten 73 har foret pipa i 2018.


Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Det er registrert et kulturminne langs fjorden over ett større område, ankerplass, dette går også over Storgaten 73b.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 24 125,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 25 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk og gjelder for 73b, den delen av 73 som er utleid har egen måler. I Storgaten 73 går målerne på leietakerne. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 937 422,-
Sekundær formuesverdikr 6 974 719,-
Formuesverdi årslall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-18-00371

Sentrale lover
Eiendommene selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
dahl.webtopsolutions.com/customer.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.
3. Budrunder.no, en tjeneste levert av Norges Eiendomsmeglerforbund.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 10.10.2018
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikringer, datert 19.11.2018
Selgers opplysningsskjema for eiendommene, datert 19.11.2018
Energiattest, datert 19.11.2018
Kopi av informasjon fra stedlig energiverk vedrørende eiendommens el‐anlegg datert 25.10 og 05.10. 2018
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 29.05.2018
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.