Adresse

Grønland 46
3045 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 13.500.000

Felleskost: 5.388

Felleskost inkluderer:

Àkonto oppvarming, drift og vedlikehold, àkonto gass, tv/ internett (grunnpakke), forretningsførsel, felles forsikring, vask av fellesarealer. Felleskostnadene fordeles slik på denne seksjonen: Fjernvarme fellesareal bolig kr. 313,- Innbetaling til vedlikehold kr. 1136,- Akonto fjernvarme kr. 626,- Gass kr. 100,- Grunnkostnad kr. 2728,- Tv/ internett kr. 285,- Garasje kr. 100,-

Omkostninger


Dokumentavgift: 337.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 5 650,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 354.304

Totalpris med omkostninger kr 13.854.304

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Geir Storli
+4748899790
gs@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 129

Bruksrareal: 133

Antall soverom: 3

Etasje: 7

Tomtestørrelse: 7496

Boligtype: Leilighet

Eierform:

Byggeår: 2006

Energimerking: E Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Peis/Ildsted
 • Utsikt
 • Bredbåndstilknytning
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Sentralt
 • Bademulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 939
Seksjonsnr: 55
Kommune: DRAMMEN

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 939
Seksjonsnr: 150
Kommune: DRAMMEN

Beskrivelse
- toppleilighet med egen takterrasse
- panoramautsikt
- vestvendt
- to parkeringsplasser
- god standard
- terrasser både i 7 og 8 etasje
- heis i bygget
- fjernvarme
- gasspeis

Innhold
LEILIGHETEN - 7 og 8 . etasje:
Adkomst med heis og trappegang, Entré, stue/spisestue med utgang til terrasse på ca. 37 kvm med fantastisk utsikt, flott kjøkken med åpen løsning mot spisestue samt utgang til terrasse (samme terrasse som går rundt bygget og foran stuen), bad/vaskerom, bad, 3 soverom hvorav hovedsoverommet har inngang til bod/garderoberom samt utgang til terrasse på ca. 12 kvm.
Sportsbod i kjeller.

8 etasje: Mezzanin/ liten stue/ gang med utgang til super tak terrasse med fantastisk utsikt. Terrassen er på ca. 23 kvm og har en skjermet plass for møbler m.v. Innglasset og med en løsning hvor man kan trekke opp en ekstra høyde med glass for å skjerme seg mot vinden.

PARKERING:
2 garasjeplasser i kjeller med heis til leilighetsplan.

FELLESAREALER:
Stort, parkmessig opparbeidet atrium med grøntanlegg, sittegrupper etc. Flotte fellesarealer også mot elven med bryggeanlegg.

Standard:
Leiligheten holder gjennomgående god standard.

Vegger:
Malte flater, tapet og keramiske fliser.

Gulv:
Eikeparkett og keramiske fliser.

Stue:
Flott stue/spisestue med eikeparkett på gulvet og lyse vegger i tiltalende og moderne fargetoner. Downlights i himling. Gasspeis i stuen. Fantastisk utsikt mot bybrua, elven og Drammen sentrum fra store og gode vinduer i stuen. Utgang til balkong fra stuen.

Kjøkken:
Moderne kjøkken med fronter i eik. Integrert komfyr, keramisk koketopp og oppvaskmaskin. Avtrekksvifte over komfyr. Et stilrent og funksjonalbelt kjøkken!

Bad:
Delikate flislagt baderom. Benkeplate med nedfelt servant og underskap. Dusjhjørne og vegghengt toalett. Varmekabler på gulv. Downlights i himling.

Generelt:
En meget tiltalende leilighet med god planløsning beliggende på attraktive Union Brygge. Leiligheten har en gjennomgående god standard, store vindusflater, romslige terrasser og flott utsikt. Uttak for vann og gass på takterrassen.

Leiligheten har dørcalling.

Parkering:
2 garasjeplasser i kjelleren med heis fra parkeringsplanet.

Oppvarming:
Vannbåren varme via fjernvarme og gasspeis.

Beliggenhet:
Suveren beliggenhet på Union Brygge langs Drammenselva med flott utsikt mot Bragernesåsen, livet på elva og bybrua.

Kort gangavstand til Bragernes Torg og jernbanestasjonen.

Union Brygge/Grønnland er en helt ny og spennende bydel, som kan tilby alt fra kunnskapspark (bibliotek/høyskolesenter), kultursenter (Union Scene), restauranter/kaféer, stor matvarebutikk og flott gangbro (Ypsilon) som knytter Bragernes- og Strømsøsiden sammen.

Fine turområder langs elven og kort vei til marka med ypperlig trenings- og rekreasjonsområder sommer som vinter.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Felles selveiertomt for sameiet.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Kommuneplanens arealdel 2014-2036

Gjeldende regulering:
Reguleringsplan for Union Brygge, Grønland

Regulering under arbeid/ planforslag:
Området på Union Brygge/ Grønland er i stadig utvikling og utbygging.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 7 etg.: 123 8 etg.: 10

Bruksareal per etasje: 7 etg.: 119 8 etg.: 10

lnngår i p-romsareal: 7 etg.: gang, stue, kjøkken, 3 soverom, bad 1 og bad 2. 8 etg.: trapperom (stue)

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: er ikke kontrollert.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Hvitevarer / tilbehør
Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 3 800,-

Det er installert / ikke installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 7 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel formue
kr 62 356,- pr. 31.12.2017

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 957 196,-
Sekundær formuesverdikr 3 063 027,-
Formuesverdi årslall 2016

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-18-00401

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
dahl.webtopsolutions.com/customer.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.
3. Budrunder.no, en tjeneste levert av Norges Eiendomsmeglerforbund.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert XX
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert XX
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert XX
Energiattest, datert XX
Kopi av informasjon fra stedlig energiverk vedrørende eiendommens el‐anlegg datert XX
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert XX
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører Navn, datert XX, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 25.04.2005
Opprettet seksjoner: SNR: 55 Formål: Bolig Sameiebrøk: 161/13971Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.