Adresse

Ingeniør Rybergs gate 10 B
3024 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.380.000

Andel fellesgjeld: 183.112

Totalpris: 2.563.112 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 5.180

Felleskost inkluderer:

Renter og avdrag på felles lån, vann og avløp, renovasjon, grunnpakke tv via Altibox, utvendig vedlikehold, felles strøm og vaktmester.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 204,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 430,-
Gebyr pr. pantenotering kr 430,-
Gebyr forkjøpsrett (NBBO) kr 5 750,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 13.714

Totalpris med omkostninger kr 2.393.714

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 70

Bruksrareal: 75

Antall soverom: 2

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 3533

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 1996

Energimerking: D Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 116
Bruksnr: 1929
Andelsnummer: 22
Borettslagsnavn: Buskerudveien Borettslag
Kommune: DRAMMEN

Beskrivelse
3-roms andelsleilighet med solrik og fin beliggenhet, samt overbygget balkong og p-plass!

Innhold
Gjennomgående leilighet med fin planløsning, inneholder følgende:
Entrè/gang, kjøkken, bad, stue, 2 soverom og bod.

I tillegg nevnes:
- Lagringsmuligheter i utvendig bod på ca. 5 kvm i 2. etg.
- Fellesareal.
- Parkeringsplass.

Standard:
Enkel adkomst fra felles trappegang/svalgang med ryddige og pene arealer, til leilighetens romslige entré/gang. Leiligheten har for øvrig en velholdt standard på de fleste flater.

Lys og romslig stue med plass til sittegruppe og spisegruppe. Pene overflater med parkett og lysmalte veggflater. Det er utgang til lun og overbygget balkong som er syd-vendt.

Profilert kjøkkeninnredning med laminert benkeplate. Rommet er utstyrt med nedfelt stålvask, opplegg til oppvaskmaskin og komfyr. Det er montert ventilator med utblåsning tilkoblet sentralavtrekk. Romslig planløsning med fin plass til spisegruppe foran vindu.

Flislagt baderom med servantskap, vegghengt skap, klosett, dusjhjørne med skyvedørsramme og opplegg for vaskemaskin, samt tørketrommel.
Varmekabler i gulv og sentralt avtrekk med tilluft under dør.

Leiligheten har 2 soverom, hvor hovedsoverommet har praktisk adkomst til egen bod/walk-in garderobe. Sistnevnte rom er nylig oppusset med ny laminat og nye gulvlister. For øvrig moderne fargetone på begge soverommene.

Overflater:
Gulv: Parkett, vinylbelegg og laminat.
Vegg: Malte- og tapetserte overflater.
Himling: Malte overflater.

Parkering:
Utvendig biloppstillingsplass. Garasjeplass tildeles etter venteliste ved behov/ønske.

Oppvarming:
Gulvvarme på bad. For øvrig elektrisitet.

Beliggenhet:
Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Åssiden med solrik veranda mot syd.

Åssiden er Drammens nest største bydel med nærhet til marka med flott turterreng sommer og vinter. Her finner du Drammen skisenter, butikker, skoler, barnehager, idrettsanlegg og Drammens Travbane. Hyppige avganger med buss til Drammen sentrum, samt ekspressbuss (Timekspressen) til Oslo.

Åssiden har to barneskoler - Aronsløkka barneskole og Åssiden barneskole. En ungdomsskole - Kjøsterud ungdomsskole og Åssiden videregående skole.

Langs elven finner du Drammens sammenhengende turvei, Elveparken med plenområde, lekeplass og ballslette.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Fellesarealene er pent opparbeidet med asfalterte flater, plen og beplantninger.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Boligområde.
Gjeldende regulering: Boliger.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Yttervegger av antatt rammekonstruksjon av stål/betong med utfyllende bindingsverk. Fasader kledd med liggende trekledning. Takkonstruksjon i tre (saltak) tekket med takstein. For øvrig, se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Noen positive og negative forhold ved eiendommen:
- Leiligheten har TG 1 og 2.
- Helhetsinntrykket av leiligheten er bra hvor det for det meste er vurdert grunnet alder. Ingen umiddelbare tiltak anses som nødvendig for denne leiligheten.
- Bad: Stedvis "bom" (hulrom under) i fliser foran vaskemaskinen registreres og fugene var intakte. Dette anses derfor som kosmetisk. Ingen membran i sluk er synlig grunnet flislim. Det er ingen visuelle
symptomer på fukt i dusjsonen, videre ble det heller ikke registrert unormale fuktverdier fra tilliggende rom. Mindre riss i flisfuger anses som normalt. Tg 2 settes ut fra alder.
- Kjøkkeninnredningen med normal bruks-/alderslitasje. Generelt god funksjon på skuffer og skap. Ved fuktsøk ble det ikke indikert unormale fuktverdier på utsatte områder. Tg 2 settes ut fra alder.
- Sikringsskap med automatsikringer og automatisk strømmåler plassert i entré/gang.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Entrè/gang, kjøkken, bad, kontor/soverom, soverom og stue.

Diverse
Kulturminnerapport viser at området er registrert med kulturminner - SEFRAK, i lokalt registrerte kulturminner i Drammen kommune.

Selger har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har formidlet følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: ukjent.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 7 800
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 5 060 398,- pr. 16.10.2018

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 183 112,- pr. 16.10.2018

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 46 996,- pr. 16.10.2018

Sikringsordning
Borettslaget er forsikret mot tap på felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til
enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Forkjøpsrett
Forkjøpsrett/godkjenning av ny andelseier: Det er forkjøpsrett i borettslaget. NBBO er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 665 209,-
Sekundær formuesverdikr 2 128 669,-
Formuesverdi årslall 2016

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-18-00392

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
dahl.webtopsolutions.com/customer.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.
3. Budrunder.no, en tjeneste levert av Norges Eiendomsmeglerforbund.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 27.10.2018
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 25.10.2018
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 29.10.2018
Energiattest, datert 30.10.2018
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.