Adresse

Heggeveien 27
3043 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.350.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 78.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 89.904

Totalpris med omkostninger kr 3.439.904

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 126

Bruksrareal: 142

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 199

Boligtype: Rekkehus

Eierform: Selveier

Byggeår: 1963

Energimerking: G Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Kabel-TV
  • Offentlig vann/kloakk
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 20
Bruksnr: 307
Kommune: DRAMMEN

Beskrivelse
Eiendommen er et enderekkehus som ligger flott til i veletablert boligområde på Austad. Det er kort vei til skoler, flott turterreng og nærbutikk rett ved. Det er veldig gode solforhold på eiendommen som ligger fritt og luftig til med god utsikt, samt god bussforbindelse til Drammen sentrum.

Boligens høydepunkter:
- Attraktivt og familievennlig boligområde på Danvik/Austad
- Pen og usjenert utsikt
- Stilfull og tidløs rekkehusbebyggelse med god intern beliggenhet
- Gode solforhold
- Sentralt
- 3 soverom
- Romslig kjeller med god takhøyde
- Garasjeplass

Innhold
God intern beliggenhet som enderekkehus, uten sjenerende nabobebyggelse. Planløsning inneholder følgende:

1. etasje: Entré/vindfang, trapperom, 3 soverom og bad.
2. etasje: Kjøkken, trapperom og stue.
Underetasje/kjeller: Trapperom, disponibelt kjellerrom, vaskekjeller og 2 boder. (Takhøyde ca. 210 cm).

I tillegg nevnes:
- Garasjeplass i felles rekke.
- Egen hage i forkant og bakkant av boligen.
- Veranda med pen utsikt og gode solforhold.

Standard:
Boligens arkitektur er stilfull og tidløs, dette utgjør blant annet en meget hyggelig romfølelse i 2 etg. Salgsobjektet er å anse som et oppussingsobjekt, dog med mye potensiale!

Romstandarden beskrives som følgende:

1. etg.:
Soverom: Boligen har 3 soverom med plassbygd garderobeskap. 2 av rommene har adkomst til hagen. Arealet rett utenfor terrassedørene er en potensiell plass for terrasse, da det er lunt og skjermet.

Bad: Baderomspanel på vegger i bad. Sanitærutstyr bestående av klosett, servant og badekar.

2. etg.:
Kjøkken: Retro kjøkkeninnredning med slette fronter. Plass til spisemøblement foran vindu med fin utsikt. Planløsningen har potensiale.

Stue: Romslig og lyst oppholdsrom med gode vindusflater. Meget god takhøyde utgjør en hyggelig romfølelse. For øvrig plass til spisemøblement og sittemøblement. Videre forbindelse til lun og delvis takoverbygget veranda med gode solforhold, samt flott utsikt.

U.etg.: Romslig kjeller/underetasje med god takhøyde. Praktisk planløsning med 2 boder, romslig disponibelt rom, vaskerom med skyllekar og varmtvannsbereder, samt opplegg for vaskemaskin.

Overflater:
Gulv: Overflater med teppe, parkett og belegg.
Vegg: Overflater med malt strie, panel, malte plater.
Himling: Ruteplater og malte plater.

Parkering:
Garasjeplass i felles rekke.

Oppvarming:
Kombikamin for fast brensel montert i stue. Vedovn for fast brensel montert i kjellerrom. Parafinovn i trappegang. For øvrig elektrisitet.

Beliggenhet:
Boligen ligger flott til, luftig og åpent i et veletablert boligområde på Austad/Danvik med naturen som nær nabo. Det er kort vei til skoler, barnehager, samt daglivarebutikk med umiddelbar nærhet.

Det er veldig gode solforhold på eiendommen, samt god bussforbindelse til Drammen.

Kort vei ned til Marienlyst stadion, isbane, Drammensbadet, fotballbaner, butikker m.m. Kort vei til Strømsø Torg med jernbanestasjon og alle nødvendige servicetilbud. Sentralt til påkjøring motorvei.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Tomten er opparbeidet med gressplen og prydbusker.

Garasjebygget står på kommunal eiendom. Salgsobjektet har ideell 1/8-andel i realsameie. Gjelder rett til parkeringsplass.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Navn: Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Rekkehus i felles rekke.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur oppført av betong. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk og teglstein/skallmur. Utvendig stående kledning og malt teglstein. Saltak tekket med helsveiset papp. For øvrig, se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Positive og negative forhold ved eiendommen:
- Salgsobjektet er å anse som et omfattende oppussingsobjekt. Se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etasje: 47 kvm 2. etasje: 49 kvm Underetasje/kjeller: 46 kvm

Bruksareal per etasje: 1. etasje: 47 kvm 2. etasje: 49 kvm Underetasje/kjeller: 30 kvm.

lnngår i p-romsareal: 1. etasje: Vindfang, trapperom, 3 soverom og bad. 2. etasje: Kjøkken, trapperom og stue. Underetasje/kjeller: Trapperom og kjellerstue. Takhøyde ca 210 cm.

Diverse
Eiendommen selges for dødsbo og selger har ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne. Avdøde brukte både Heggeveien 25 og 27 som sin primærbolig. Det er årsaken til at det nylig er murt igjen gjennomgang mellom enhetene i 1. og 2. etg. Mottatte opplysninger vedrørende årlige kostnader for enheten vil da ikke gi riktig kostnadsbilde for ny kjøper. Det er derfor opplyst kostnader som er basert på sammenlignbart salgsobjekt.

Glitre leverer ikke opplysninger på det elektriske anlegget lenger, og selger har ikke tilgang på opplysninger fra e-verket, da salgsobjektet er et dødsbo. Det er ukjent når anlegget sist ble kontrollert.
Utbedring av eventuelle feil og mangler er kjøpers ansvar.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Dato for siste tilsyn: 20.02.2017.
Dato for siste feiing: 12.08.2018.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Eiendommen har nedgravd oljetank med ukjent tilstand. Nr 27 sitt innvendig anlegg har ikke vært i bruk de senere år. Oljetanken tilhører nr 27 med tilhørende ansvar, dog er Heggeveien nr 25 påkoblet til oljetanken. Det foreligger ingen rettigheter for oppkoblingen, og forholdet kan opphøre dersom det er ønskelig av en part.

Det er ulike regler for kontroll og ettersyn med nedgravde oljetanker avhengig av type oljetank og den enkelte kommune. Boligeieren er imidlertid ansvarlig for oljetanken. Selgeren kan ikke dokumentere at det er ført periodisk kontroll iht. gjeldende regler, og videre bruk og ettersyn av oljetanken vil være kjøpers risiko og ansvar.

Stortinget har vedtatt et klimaforlik som innebærer en intensjon om å fase ut oppvarming med fossilt brennstoff innen 2020. Hvorvidt dette er aktuelt for denne eiendommen, må kjøper undersøke nærmere med kommunen. Mer informasjon kan også fås på www.oljefri.no og www.enova.no Det er kjøpers ansvar å innrette bruken og eventuell fjerning av oljetanken.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 4 000,-

Det er ikke installert vannmåler. Kjøper må beregne kostnad for montering av vannmåler.

Stipulert kommunal avgift er estimert ut ifra sammenlignbar salgsobjekt. Kostnad vil naturligvis variere ut ifra husstanden/ønsket forbruk.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet. Grusvei foran rekkehusbebyggelsen blir ikke måket av kommunen. Berørte eiendommer betaler i fellesskap for brøyting.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 11 800
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Det betales årlig ca. 1.000-2.000,- for privat brøyting. Kostnaden vil variere med behovet for brøyting.

Ovenstående (forsikringspremie og strømforbruk) er basert på sammenlignbart salgsobjekt senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 689 430,-
Sekundær formuesverdikr 2 206 176,-
Formuesverdi årslall 2016

Avdøde benyttet både Heggeveien 25 og 27 som primærbolig. Derav er formuesverdien satt til 1 018 339,- årstall 2016.

Oppgitt formuesverdi er basert på sammenlignbar salgsobjekt.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-18-00375

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
dahl.webtopsolutions.com/customer.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.
3. Budrunder.no, en tjeneste levert av Norges Eiendomsmeglerforbund.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 19.10.2018
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 11.10.2018
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 04.10.2018
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.