Adresse

Amtmand Bangs gate 1 A
3019 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 10.950.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 262.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-


Sum øvrige omkostninger kr 263.754

Totalpris med omkostninger kr 11.213.754

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Geir Storli
+4748899790
gs@dahlas.no

Kort om eiendommen

Amtmand Bangs gate 1 A er en klassisk murvilla fra 1936 i det engelske kvarter. Det lille, etterspurte nabolaget er utviklet i engelsk hagebystil på 30-tallet og ligger svært sentralt til. Boligen har et bruttoareal på hele 331 kvm der original sjarm er kombinert med moderne komfort. Ute er det gjort kostnadstunge oppgraderinger i forbindelse med planering, det er garasje og en flott bakhage for fine sommerdager.

Dette er kort fortalt boligen for deg som ønsker en oppusset og moderne, men samtidig klassisk bolig med mye plass. Du får en lys familiestue, spisestue med peis og et moderne spisekjøkken med integrerte hvitevarer. I tillegg er det stort kjellerrom innredet som stue/bar. Videre er det hele seks soverom, garderoberom, vaskerom og fire bad, hvorav tre bad er oppusset i 2016/17.

Areal og byggeår

Primærareal: 299

Bruksrareal: 313

Antall soverom: 6

Tomtestørrelse: 399

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1936

Energimerking: G Gul

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Barnevennlig
  • Moderne
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 12
Kommune: Drammen

Innhold
Planløsning
2. etasje: Gang, 2 bad, vaskerom, garderoberom og 3 soverom.
1. etasje: Bad, kjøkken, trapperom, gang, stue, spisestue og soverom.
Kjeller: Gang, bad, innredet kjellerrom, 2 soverom og 2 boder.

Standard:
Entré
Inngangspartiet ligger fint avskjermet i bakhagen og har flislagt trapp til overbygget ytterdør. Over dørstokken ligger en sjarmerende entré med historiske fliser, downlights og lune veggfarger. Fra entreen er det videre adkomst til en mellomgang og ett av de fire badene i boligen.

Kjøkken
Kjøkkenet er et trivelig og deilig rom å oppholde seg i. Her er det spiseplass, gode lysforhold og en praktisk, takhøy innredning i tidløst design. Innredningen er utformet i en romslig hestesko og har lyse, lettprofilerte fronter kombinert med mørk benkeplate.
Av hvitevarer er det integrert platetopp, stekeovn, mikro, oppvaskmaskin og et kjølehjørne fra 2017. Videre er det kum, ventilator og nyere fliser fremhevet av belysning over kjøkkenbenk. Rommets vegger er malt i en lekker grønntone som gjør seg godt sammen med enstavs eikeparkett på gulvet.

Stue og spisestue
Stuen er et innbydende familierom som ligger åpen mot spisestuen, begge omtrent like store og flotte. Mellom seg har stuene en bred åpning som skiller rommene visuelt fra hverandre samtidig som den sosiale dynamikken er godt bevart. I stuen vender gode vinduer i to himmelretninger for deilig gjennomlys. I spisestuen er det moderne peis med stilren innramming. Overflatene i begge rommene er tidløse, det er lysmalte vegger og lekker enstavs eikeparkett på gulvene.

Kjellerrom
I kjelleren ligger et stort rom innredet som en kombinert bar og stue – et rom utmerket for ekstra privatliv og vennebesøk. Rommet har en lun atmosfære og en stilig, avskjermet bar med teglsteinsmur og smijernsport. Gulvet er lagt med enstavs eikeparkett som er smakfullt kombinert med hvitmalte murvegger og en kontrastvegg med stående panel. Tre høytsittende vinduer sørger for naturlig tilfang av lys i rommet.

Bad/wc/vaskerom
Boligen inneholder hele fire bad og et vaskerom, hvorav tre av badene er nybygget i nyere tid. To bad ligger i andre etasje, ett ligger i første og det siste ligger i kjelleren. Badene i andre etasje ble fagmessig oppusset i 2016/2017, det ene med adkomst fra hovedsoverom og det andre med adkomst fra trappegang.

Badet ved hovedsoverommet har marmorfliser på gulv og vegger. I dusjhjørne med innfellbare glassdører er det beige mosaikkfliser. Badet har innmurte vegghyller, veggmontert toalett, høyskap og en helstøpt servant på skuffeseksjon med tilhørende speilskap. Det er downlights i himling, integrert belysning i speilskapet, samt naturlig lys fra et stort vindu.

Bad 2
Badet ved trappegangen er et deilig velværerom med både badekar og et dusjhjørne med innfellbare glassdører. Gulv og vegger har fått fliser i beige og brun utførelse. Foruten dusjhjørne og badekar, er det veggmontert toalett og en helstøpt servant på romslig skuffeseksjon med tilhørende speilskap. For øvrig har badet downlights og to vinduer.

Bad 3
Det tredje badet ligger i første etasje og er oppusset av tidligere eier. Badet har lyse fliser på gulv og vegger, og i lysmalt himling er det downlights. Det er utstyrt med gulvstående toalett, dusjnisje med skjermvegg av glassbyggerstein, og en servant nedfelt i benkeplate med tilhørende skapseksjon.

Bad 4
Det fjerde badet ligger i kjelleren og ble oppusset av fagfolk i 2016/2017. På gulvet er det lagt stilige, lyse hexagonfliser med innslag av sorte fliser. To vegger har fått lyseblå, glaserte fliser lagt i fiskebeinsmønster, den tredje har natursteinsfliser og den siste består av hvitmalt mur. Badet har veggmontert toalett, dusjhjørne med innfellbare glassdører og en helstøpt servant på hvit skuffeseksjon med tilhørende speilskap.

Vaskerom
Vaskerommet ligger i andre etasje og har eldre overflater. Gulvet er lagt med malte fliser, mens veggene har malte flater og fliser. Rommet har toalett, vaskemaskinopplegg og servant med tilhørende innredning.
Soverom og garderobe
Eneboligen har hele seks soverom som er fordelt over de tre etasjene. To soverom ligger i kjelleren, tre ligger i toppetasjen og ett ligger i første. Hovedsoverom er plassert i toppetasjen og har suiteløsning med eget bad, antikvarisk prinsesseovn og skyvedør til stort garderoberom. De to andre soverommene i toppetasjen har også sjarmerende ildsteder.

Soverommene i kjelleren er nylig etablert, byggesøkt og godkjent. I den forbindelse ble innervegger isolert og gulvene senket og lagt med varme. Også soverommet i første etasje er nylig etablert. Kort fortalt er soverommene delikate, de er romslige og har stilrene fargevalg. Boligen har for øvrig skyvedørsgarderobe og to kjellerboder.

Teknisk:
Sikringsskapet har totalt 17 kurser og er utstyrt med automatsikringer. Standard sanitærinstallasjoner er av nyere dato, og en nyere 300 liter varmtvannsbereder er plassert i kjelleren. I forbindelse med oppussing av bad ble nytt røropplegg lagt i 2016/2017.

Parkering:
Det er parkering i liten garasje med vippeport og innlagt strøm. Det er også parkering på gårdsplassen. Øvrig parkering skjer etter områdets gjeldende bestemmelser.

Oppvarming:
Boligen er oppvarmet med strøm og vedfyring. Det er varmepumpe i kjelleren og stuen i første etasje, supplert av peisovn i stuen og antikvariske ovner på soverommene i andre etasje.

Beliggenhet:
Eiendommen har en særdeles sentral beliggenhet i det engelske kvarter på Bragernes – et tilbaketrukket område i engelsk hagebystil. Da kvartalet ble tegnet og oppført på 30-tallet, ble det raskt kjent som et av Drammens fineste og mest idylliske boligstrøk. Samtidig er det nærhet til hverdagsfasiliteter som skoler, butikker og arbeidsplasser, i tillegg til en hel rekke urbane tilbud. Det er kort gange til byens pulserende sentrum og uteliv, og den vakre elvepromenaden med utendørs servering, grønne lunger og strender.
Legg gjerne turen via Ypsilon til Union Brygges urbane mangfold hvor det bys på restauranter, kafeer, rockescene og et spennende kulturliv. På Papirbredden finner du også Campus Drammen – en av landets mest moderne kunnskapsparker. USN har et bredt studietilbud innenfor en rekke attraktive retninger.
I tillegg er det kort vei til Drammensbadet – Norges største badeanlegg, Drammenshallen og idrettsparken på Marienlyst med fotballbaner og skøyteis. Ønsker du å utfordre alpinkunnskapene er du en liten biltur unna Drammen Skisenter på Åssiden. I området ligger også hallen til Drammen Tennisklubb med fire baner.
Vil du heller la deg inspirere av skogens magi kan du legge turen til ”Sikksakken” bak sykehuset og ta deg innover i Bragernesåsens flotte turområder. Her venter både Åspaviljongen og Spiralen med herlige utsiktspunkter.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000 og Spar. Spar ligger på Torget Vest, ca. 4 min gange fra boligen, som også har ca. 30 butikker, apotek og tre serveringssteder. For øvrig byr sentrum på koselige gågater og torg, i tillegg til sentrene Magasinet og CC Drammen.

Bragernes har et godt kollektivtilbud via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Drammen sykehus som ligger rundt 150 meter fra boligen. Ellers stopper TIMEs Expressen utenfor Torget Vest og det er kort gange til Drammen jernbanestasjon hvor også flytoget har avgang. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Brakerøya stasjon, 4 min til Drammen stasjon, 5 min til Gulskogen, 40 min til Oslo S, 38 min til Kongsberg og 75 min til Oslo lufthavn.
Fra eiendommen er det kort vei til Bragernes barneskole og gangavstand til Børresen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder og et godt utvalg av barnehager. På Papirbredden helt nede ved elva finner du Universitetet i Sørøst-Norge.

Rett over veien er parken med lekeplasser og skatepark.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Eiendommen ligger fint skjermet av langsgående gjerde som er avsluttet med smijernsport mot gateplan. På innsiden er det pent opparbeidet med en hyggelig hage og innbydende gårdsplass. I front er det steinbelagt dekke som strekker seg videre til sidene av boligen. I bakhagen er det derimot lagt lekre, lyse fliser i et intrikat mønster. Både i front og bakhagen er det utført 60 cm med masseutskiftning, før bakhagen fikk støpt/armert 15 cm betongplate.
Det er også satt opp nytt gjerde mot nabo (Villa Fredrikke), og grunnmuren er malt. I bakhagen er det stort areal som gir plass til sittegruppe og lounge-møblement. Det er også overbygg hvor dagens eier har Jacuzzi. Inngangspartiet vender mot bakhagen og har overbygget trapp belyst av downlights. Over trappen ligger en fin liten balkong.
Balkongen har adkomst fra gangen i andre etasje og harmonerer til byggets karakter med rekkverk av stål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Boligbebyggelse nåværende.

Gjeldende regulering:
Kommundelplan for sentrum.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen. Men sykehuset og området rundt vil bli omregulert når sykehuset flytter.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest fra opprinnelig oppføring men det foreligger en ferdigattest fra 19.09.2019 på bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel, veranda og fasadeendring.

Beskrivelse (type bolig)
Villa i klassisk stil med valmtak og murpussede vegger.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Vinduene har sprosser og er fra 1981, foruten kjellervinduene som alle ble skiftet i 2017. Grunnmur av betong. Yttervegger består av mur/ teglstein, utvendig pusset. Valmet tak med stålplater.

Positive og negative forhold ved eiendommen:
Oppførti mur/ teglstein på grunnmur av betong. Valmet tak tekket med stålplater.
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: Kjeller: 103 kvm 1. etg.: 105 kvm 2. etg.: 105 kvm

Bruksareal per etasje: Kjeller: 89 kvm 1. etg.: 105 kvm 2. etg.: 105 kvm

lnngår i p-romsareal: Kjeller: gang, bad/wc, innredet kjellerrom, to soverom. 1. etg.: Gang, trapperom, bad/wc, kjøkken, stue, spisestue og soverom. 2. etg.: gang, 2 bad/wc, vaskerom, garderoberom, 3 soverom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2017
Påpekte feil og mangler er utbedret og elektrikker skal sende inn melding om dette til Glitre.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger påbud om utbedringer. Selger har ikke utbedret feil og mangler i hht. tilsynsrapport datert 12.02.2018 (tilsynsrapport følger som vedlegg til denne salgsoppgave). Kjøper er ansvarlig for utbedring av feil og mangler i rapporten.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand.

Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester.

Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Eiendommen er registrert i Kulturminneregisteret med verneklasse C - middels bevaringsverdig klasse.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 14 700,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 30 996
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 124 057,-
Sekundær formuesverdikr 4 046 605,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-18-00389

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
dahl.webtopsolutions.com/customer.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.
3. Budrunder.no, en tjeneste levert av Norges Eiendomsmeglerforbund.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 09.09.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 20.09.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 11.09.2019
Energiattest, datert 11.09.2019
Kopi av informasjon fra stedlig energiverk vedrørende eiendommens el‐anlegg datert XX
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 09.09.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.