Adresse

Tord Pedersens gate 83 B
3014 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.390.000

Andel fellesgjeld: 182.130

Totalpris: 2.572.130 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 4.043

Felleskost inkluderer:

Kommunale avgifter, renovasjon, kabel-TV/bredbånd, vaktmester/gartner/snøbrøyting, sentralfyr, varmtvann, trappevask, felles strøm, det vesentligste av utvendig vedlikehold, bygningsforsikring (ikke innbo), samt renter og avdrag på felles lån.

Omkostninger


Dokumentavgift: 62.050 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 5 650,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 78.854

Totalpris med omkostninger kr 2.468.854

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 52

Bruksrareal: 52

Antall soverom: 1

Etasje: 10

Tomtestørrelse: 3359

Boligtype: Leilighet

Eierform:

Byggeår: 1973

Energimerking: F Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Heis
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Vaktmester-/vektertjeneste
 • Bredbåndstilknytning
 • Fellesvaskeri
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 877
Seksjonsnr: 53
Kommune: DRAMMEN

Beskrivelse
Leiligheten ligger på Strøtvet med fantastisk panoramautsikt mot bla Drammensfjorden, nær- og fjernområder. Syd-vendt og solrik beliggenhet. God bussforbindelse til Drammen, samt kort vei til marka/friluftsområder.

Trappe-fri adkomst med heis. Behagelig bo-tilværelse med oppvarming/varmtvann via sentralfyr som er inkludert i felleskostnadene.

Området er meget etterspurt/attraktivt grunnet beliggenhet, utsikt og nærheten til Drammen by!

Innhold
Leilighet med en arealeffektiv planløsning over ett plan, inneholder følgende:

Entré/gang, bad, wc, kjøkken/stue og soverom.

I tillegg nevnes:
- Balkong på ca. 11 kvm
- 2 boder + fellesbod
- Felles vaskekjeller

Standard:
Svært innbydende og hyggelig felles-gang/hall utenfor inngangsdøren til leiligheten med pene overflater, beplantninger og interiør. For øvrig ryddig og trivelig sameie.

Romstandarden beskrives som følgende:

Romslig entré/gang med plass til garderobeløsning. Ringeklokke med dørtelefon ved hoveddør.

Stue: Åpen og lys stue med store vindusflater mot fantastisk utsikt, samt utgang til overbygget og solrik balkong (ca. 11 kvm) med kanskje byens beste panoramautsikt. For øvrig plass til både sittegruppe og spisegruppe. Fasade/balkongen og vinduer ble pusset opp/ skiftet i 2015.

Kjøkken: Delvis åpen kjøkkenløsning adskilt med enkel platevegg mot stue. Veggen kan rives for en moderne og åpen løsning. Furu kjøkkeninnredning med profilerte fronter, samt flissatt over kjøkkenbenk. Montert avtrekksvifte over komfyr. For øvrig plass til spisegruppe.

Bad: Flislagt bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Pusset opp i 2008. Sanitærutstyr bestående av dusjkabinett og servant.

WC: Separat wc med sanitærutstyr bestående av klosett og servant.

Soverom med plass til romslig garderobeløsning.

Overflater:
Gulv: Overflater med parkett, belegg og fliser på bad.
Vegg: Overflater med malte plater og malt puss.
Himling: Malt betong.
Vindu/dør: Vinduer og terrassedør er fra fra 2015.

Parkering:
Styret har plasser til utleie, søknad om leie kan rettes til styret. For øvrig gateparkering.

Oppvarming:
Sentralfyr med røropplegg og radiatorer. Varmekabler på bad.

Beliggenhet:
Leiligheten har en nydelig beliggenhet i meget attraktivt boligområde øverst på Strøtvetjordet. Her har man solrike omgivelser - også med ettermiddagssol. Man har praktfull panoramautsikt over fjorden med innseilingen og over Drammen by.

Det er kort gangavstand fra eiendommen og ned til nærbutikk. Leilighetskomplekset ligger ved inngangen til marka og Bragernesåsen med glimrende helårs turterreng. Nær Åspaviljongen, Spiralen og bademuligheter i små trivelige tjern. Man kan ta på seg skiene i "gårdsplassen" og følge flotte nykjørte skiløyper gjennom den vakre og naturskjønne Drammensmarka.

Det er gangavstand til Drammen sentrum med alle fasiliteter og til jernbanestasjon både på Brakerøya og Strømsø.

Det er busstopp rett på nedsiden av bygget.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Ideell andel av felles selveiertomt for boligsameiet. Tomten er opparbeidet med asfaltert adkomst, diverse velholdte beplantninger etc

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Navn: Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende. LNFR areal. KP-Hensynsonenavn.

Gjeldende regulering:
Navn: Reguleringsendring for del av området Strøtvet, off. friområde og parkeringsareal. Formål: Felles parkeringsplass.

Navn: Endret Regulerings- og bebyggelesesplan for Strøtvet. Formål. Boliger.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Betongfasade og noe liggende kledning på terrasse. For øvrig, se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Noen positive og negative forhold ved eiendommen:
- Fasade og vinduer ble pusset opp/ skiftet i 2015.
- Boligen har gjennomgående god standard, den er normalt godt vedlikeholdt. Bruks/alderslitasje må påregnes. Noe oppussing bør vurderes. Kjøkken og wc anses som aldrende.
- Bad: Normalt god tilstand på overflater. Pusset opp i 2008. Gulvet ble pigget opp, det er støpt nytt gulv, flislagt, lagt ny membran, samt nytt sluk. Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk. Noe flassing av maling i himling.
- Kjøkken: Normalt god tilstand på fastmontert innredning. Det er ikke indikert fukt på gulv, vegg eller benkeplate. Alder-/aldersslitasje gir tilstand 2.
- Normalt god tilstand på innvendige overflater. Stedvis noe slitt/fuktskadet parkett i overgang til kjøkken.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 52

Bruksareal per etasje: 52

lnngår i p-romsareal: Entrè/kjøkken/stue, bad, wc og soverom.

Diverse
Selger har ikke bodd i leiligheten selv, da den har vært utleid. Selger har da ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Husdyrhold er bare tillatt når det ikke medfører sjenanse eller ulempe for andre. Se vedlagte husordensregler fra forretningsfører.

Selger har opplyst at det ikke foreligger påbud om utbedringer på det elektriske anlegget

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 3 038
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Selger kjenner ikke til årlig strømforbruk da hun ikke har bebodd leiligheten selv. Oppgitt kWh er et estimat basert på sammenlignbar salgsobjekt.
Forbruket vil naturligvis variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 19 938 164,- pr. 27.09.2018

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 182 130,- pr. 27.09.2018

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 66 098,- pr. 27.09.2018

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 456 269,-
Sekundær formuesverdikr 1 460 061,-
Formuesverdi årslall 2016

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-18-00355

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
dahl.webtopsolutions.com/customer.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.
3. Budrunder.no, en tjeneste levert av Norges Eiendomsmeglerforbund.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 12.10.2018
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 29.09.2018
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 27.09.2018
Energiattest, datert 27.09.2018
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 27.09.2018, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.