Adresse

Tord Pedersens gate 99
3014 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 6.980.000

Felleskost: 2.080

Felleskost inkluderer:

TV-signaler og internett fra Get (basispakke), vaktmestertjenester, trappevask, bygningsforsikring, strøm fellesarealer, brøyting, regnskapsførsel m.v.

Omkostninger


Dokumentavgift: 162.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Eierskiftehonorar kr 2 100,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 175.754

Totalpris med omkostninger kr 7.155.754

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 103

Bruksrareal: 112

Antall soverom: 2

Etasje: 3

Tomtestørrelse: 2702

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1997

Energimerking: E Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Heis
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Kabel-TV
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 1020
Seksjonsnr: 3
Kommune: Drammen

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 1020
Seksjonsnr: 11
Kommune: Drammen

Innhold
Velkommen til Strøtvet og til taket av Drammen. Her finner man både utsikt og nærhet til marka. Leiligheten har en en god planløsning og medfølgende garasjeplass i byggets 1. etg. Leiligheten ligger i 2. boligetasje og oppfattes som en høy 3. etg. grunnet garasjen på plan 1. Det er hele 3 boder som følger denne leiligheten og det bør være godt egnet til å flytte rett inn fra enebolig.

Planløsningen består av følgende rom:
Entré/hall med garderobe og adkomst til bod, gjestetoalett, flislagt bad og 2 soverom. Romslig kjøkken med adkomst til grovkjøkken. Stor åpen stue med flott fjordutsikt, peis og utgang til sydvendt terrasse.

God bod nr. 2 i samme etasje.

Bod nr. 3 med fin takhøyde og beliggende i inngangsplan med adkomst i gang som fører til garasjeplassen.

Standard:
Leiligheten har en gjennomgående normal god standard. Bygget har også i senere tid fått malt deler av fasadelivet ved balkonger etc. og det er nyere callinganlegg med kamera.

Store deler av leiligheten er nymalt i en lys og hyggelig farge.

Rombeskrivelse:

Romslig hall med skyvedørsgarderobe og eikeparkett på gulv.
Innvendig bod med hengegarderobe. Lyst og pent flislagt bad av god størrelse med dusjhjørne, varmekabler, hvit profilert innredning og toalett. Separat og flislagt gjestetoalett med servant og også her er det varmekabler i gulv.

Stuen er svært romslig og har hele 4 vinduer rettet mot den flotte fjordutsikten. I tillegg er det satt inn hyggelig peis med ovnsinnsats for kos på mørke kvelder og kalde vinterdager. Stuen har god plass til både salong, lesekrok og spisestue. Eikeparkett også i stuen.

Fra stuen går man ut til en solrik terrasse med terrassevarmer og dype kasser for beplantninger. Det er også lagt opp utevann til terrassen. Terrassen har en flott utsikt både til fjorden og byen.

Kjøkkenet er romslig og har hvit profilert innredning med fliser over benk. God benkeplass og hyggelig utsyn mot fjorden nytes også her. Spiseplass er det også rom for. Av medfølgende hvitevarer nevnes side-by-side kjøle- og fryseskap, komfyr med platetopp fra Husquarna, oppvaskmaskin fra Miele og pen avtrekksvifte. Innenfor kjøkkenet er det grovkjøkken med medfølgende vaskemaskin og tørketrommel fra Miele????. Rommet har i tillegg varmvannsbereder, ekstra innredning, vaskekum og belegg på gulv. Det er installert sensorstyrt vannstopper som automatisk stenger vannet dersom fuktighet registreres på gulvet i dette rommet.

Overflater: Gulv: Parkett i eik, belegg og fliser.
Vegger: Malte og tapetserte overflater.
Himling: Malte overflater.

Parkering:
Parkering for 1 bil i felles garasjeanlegg samt gjesteparkeringsplasser på sameiets tomt. Fjernstyrt port og innvendig adkomst fra garasjen til leiligheten via heis.

Oppvarming:
Panelovner i de fleste boligrom, varmekabler på bad og gjestetoalett. Murt peis med ovnsinnsats/glassdører i stuen.

Beliggenhet:
Leiligheten har en fantastisk beliggenhet øverst på Strøtvet med nydelig panoramautsikt over fjorden og Drammen. Leiligheten har også en meget god internbeliggenhet, der den ligger som endeleilighet mot byen og med sydvendt og delvis overbygget balkong med flott fjordutsikt.

Det er kort kort avstand til sentrum med servicetilbud som restauranter, kafeer, kjøpesentre, treningsstudio, kino, teater etc. Nær flotte turmuligheter i Bragernesåsen og Drammensmarka. Flott turterreng også langs den fine Elveparken.

Gangavstand til togstasjon (Brakerøya stasjon) med hyppige avganger innover mot Asker og Oslo. Det tar ca 36 min med toget til Oslo fra Drammen stasjon. Bussforbindelse fra Tord Pedersensgate til sentrum. For rutetider se www.brakar.no.

Bussholdeplass rett utenfor eiendommen.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Pent opparbeidede fellesarealer med gressplen, beplantninger og prydbusker. Asfaltert innkjørsel og gårdsplass. Det er varmekabler i sporene

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

I kommuneplanen ligger eiendommen i et område avsatt til både nåværende boligformål og LNFR-formål. Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Tord Pedersens gate 99 datert 29.08.1989 og regulerings og bebyggelsplan for Strøtvet samt regulering for Strøtvet skog til friareal datert 08.05.1962 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Bygningen er tiltalende med teglfasade og pent inngangsparti. Det er også heis i bygget. Takstmannen skriver i sin konklusjon at leiligheten har normalt god standard og at tilstand ut i fra alder anses å være god. Aldersslitasje og noe oppgradering og påkostninger må påregnes. Det er mulig at rehabilitering av bad og kjøkken bør prioriteres. Byggemåte: Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Utvendig teglsteinsfasade. For nærmere beskrivelse om bebyggelsen henvises til vedlagte tilstandsrapport.


Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Entré, hall, gang, bad, toalett, 2 soverom, stue kjøkken og grovkjøkken/vaskerom.

Diverse
Vårt firma har mottatt informasjon på det elektriske anlegget fra selger: Anlegget ble kontrollert i 1999.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer etter kontroll foretatt 19.04.2018.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Eiendommen selges delvis for dødsbo og 1 av selgerne har ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere
kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Store deler av leiligheten er nymalt i en lys og hyggelig farge. Bildene i salgsoppgaven er tatt før leiligheten ble malt opp.


Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som er i leiligheten på visning medfølger.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 3 000,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 17 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 826 330,-
Sekundær formuesverdikr 2 974 788,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-18-00450

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
dahl.webtopsolutions.com/customer.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.
3. Budrunder.no, en tjeneste levert av Norges Eiendomsmeglerforbund.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 09.01.2019
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 11.01.2019
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 11.01.2019
Energiattest, datert 09.01.2019
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører Ine Steinlein, datert 18.12.2018 inneholdende:
‐ Boligopplysninger
- Årsregnskap for 2018
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Vedtekter

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.