Adresse

Øvre Storgate 11
3018 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.990.000

Felleskost: 3.870

Felleskost inkluderer:

Felleskostnaden på kr. 3.870,- pr. mnd fordeles slik: Grunnkostnad kr. 2.142,- Renovasjon kr. 231,- Gasskontrakt kr. 90,- Heis kr. 154,- Tv/ internett kr. 519,- à konto gass kr. 93,- à konto varme kr. 641,- Felleskostnadene inkluderer således felles forsikring, utvendig vedlikehold, heis, felles forsikring, trappevask, felles strøm, renovasjon, à konto oppvarming (vannbåren varme), à konto gass, forretningsførsel.

Omkostninger


Dokumentavgift: 124.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 135.904

Totalpris med omkostninger kr 5.125.904

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Geir Storli
+4748899790
gs@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 90

Bruksrareal: 94

Antall soverom: 1

Etasje: 1

Tomtestørrelse: 2335

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2007

Energimerking: D Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Peis/Ildsted
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Livsløpsstandard
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 384
Seksjonsnr: 11
Kommune: DRAMMEN

Innhold
En lys og delikat sentrumsleilighet, hvor alt ligger til rette for en praktisk og lettstelt tilværelse, rolig og tilbaketrukket fra trafikkerte gater.
En romslig og attraktiv leilighet med en fornuftig planløsning bestående av:

Entré/gang med skyvedørsgarderobe, innvendig bod/teknisk rom, praktisk og flislagt vaskerom, flislagt og romslig bad, kontor/disponibelt rom, stue med skyvedører til uteplass, åpen kjøkkenløsning som er delvis avgrenset fra stuen med innredning, omkledningsrom og et stort soverom.

Med leiligheten følger det også lukket bod i kjeller samt en god garasjeplass.

I garasjekjelleren er det avsatt en felles vaskeplass med høytrykksspyler og støvsuger for beboerne.

Standard:
Leiligheten innehar en meget høy standard med bla.a. intelligent styringsanlegg for gulvvarme og lysstyring med flere makrofunksjoner. Systemet har en elegant skjerm med touch screen. Rommene har veggbrytere med temperaturmåler og pent design. Balansert ventilasjonsanlegg med motor for denne leiligheten separat. Sentralstøvsuger. "Alt i boks" fra EB, som via fiberkabel leverer mediasignaler av med stor båndbredde og mange muligheter mht. filmleie, internett, utvidede kanalpakker med TV-kanaler m.m. Det er uttak på soverom og i stue. Vannbåren gulvvarme i alle rom unntatt våtrom som har elektriske varmekabler, som styres digitalt fra styringsanlegget. Alle rom, med unntak av vaskerom og bad, har eikeparkett på gulv. Profilert listverk og speildører. I tillegg må nevnes den flotte takhøyden som setter et luftig og eksklusivt preg på leiligheten.

Romstandard: Lys entré/gang med styringsskjerm, videocalling med åpner til inngangsdør og skyvedørsgarderobe med speilfront.

Flislagt og praktisk vaskerom med vaskesøyle og utslagsvask. Innvendig bod/teknisk rom med bl.a. ventilasjonsanlegg, fiber-sentral m.m. Lyst og tiltalende flislagt bad, pen innredning med speil og spotter, downlights i himling, praktiske innfellbare glassdører i dusjsone, badekar og hygienisk vegghengt toalett. Disponibelt rom i forbindelse med stuen har skyvedør og et vindu, og består for øvrig av lettvegger, slik at det enkelt bør kunne gjøres om til en del av stuen om ønskelig.

Stuen er lys og luftig med fint utsyn mot atriumet og elva. Eksklusiv gasspeis med børstet stålbeslag. Store glassflater i stuens kortside gir meget godt lys, og det er her også utgang til terrassen fra glass-skyvedør i stuen. Den innerste delen av terrassen er overbygget, slik at møbler kan stå ute. På terrassen er det også plassert store blomsterkasser og uttak for gassgrill. Utvendig er det et atrium som blir en usjenert oase midt i byen.

Kjøkkenet er pent avgrenset fra stuen med innredning i barbenk. Stort, lyst og elegant Huseby kjøkken med integrerte hvitevarer fra Miele, nedfelt /underlimt vask, fliser over benk og tykk eik heltre benkeplate.

Via et praktisk omkledningsrom med fin innredning og downlights, kommer man til soverommet. Soverommet er romslig og har TV-uttak.

Parkering:
En parkeringsplass i felles garasjekjeller med heis direkte opp til leilighetsplanet.

Oppvarming:
Vannbåren gulvvarme samt gasspeis i stuen

Beliggenhet:
Bragernes:
Drammen Rådhus, Bragernes torg, byens kinosenter, teater og en rekke andre servicetilbud finner du på Bragernes. Her finner du noe for en hver smak. Bragernesåsen og marka befinner seg rett bakenfor og sammen med den betydelige oppgraderingen av elvebredden byr nærområdet på mange fine turmuligheter.

Gangavstand til Drammen Sykehus og den nye legevakten som ligger vest på Bragernes.
Ideell beliggenhet for de som foretrekker en grei tilværelse med kort gangavstand til byens rikholdige servicetilbud.

Rett over elven er Drammensbiblioteket, Høyskolesenteret i Kunnskapsparken, Drammensbadet, Marienlyst stadion og Drammenshallen.
Enkel adkomst til offentlig kommunikasjon. Blant annet Timekspressen - Gardermoen- Oslo-Drammen- Notodden.

Drammen jernbanestasjon ligger gangavstand unna, rett på andre siden av bybroen på Strømsø. Ta turen og opplev alle fordelene med livet sentralt på Bragernes!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Andel av meget pent opparbeidet felles tomt for sameiet. Hyggelig felles atrium som er pent opparbeidet med stein, granitt og beplantning. Vannbåren varme i felles uteareal.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Kommunedelplan sentrum.

Gjeldende regulering:
Reguleringsplan for kvartalet Gamle Kirkeplass, Øvre Strandgate, Øvre Storgate

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Det er planer om bebyggelse på Park Hotell.

Sameiet Gamle Kirkeplass ligger i et område som er merket som kulturmiljø hos Riksantikvaren.
Den gamle bebyggelsen i sameiet er bevaringsverdig med høy verneklasse.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Oppført i murkonstruksjon utvendig forblendet med teglstein.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 94 kvm

Bruksareal per etasje: 90 kvm

lnngår i p-romsareal: Gang, vaskerom, kjøkken, sovealkove, stue, garderobe samt soverom

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2007
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Hvitevarer / tilbehør
Miele hvitevarer på kjøkken er integrerte og medfølger.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 4 200,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 6 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 004 443,-
Sekundær formuesverdikr 3 214 218,-
Formuesverdi årstall 2016

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-18-00300

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsiking fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
dahl.webtopsolutions.com/customer.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.
3. Budrunder.no, en tjeneste levert av Norges Eiendomsmeglerforbund.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 29.08.2018
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 06.09.2018
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 05.09.2018
Energiattest, datert 03.09.2018
Kopi av informasjon fra stedlig energiverk vedrørende eiendommens el‐anlegg datert 27.08.2018
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 27.08.2018, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 19.03.2007
Opprettet seksjoner: SNR: 11 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 94/4201

Diverse påtegning - Tinglyst dato 29.10.2008
ReseksjoneringAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.