Adresse

Sverres gate 4
3046 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 6.900.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 212.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring Enebolig, tomannsbolig (hel eller del), fritidsbolig, tomt kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 228.178

Totalpris med omkostninger kr 7.128.178

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Sjarmerende og godt vedlikeholdt enebolig på flott eiendom, ca 1.336 kvm! Beliggende i et av Drammens mest attraktive strøk, sentralt på Danvik.

Det er kort vei til Danvik skole, Marienlyst ungdomsskole, og barnehage i umiddelbar nærhet. Pendlevennlig beliggende med gangavstand til Strømsø sentrum med jernbane og andre service fasiliteter, samt idrettsanlegg på Marienlyst rett i nærheten.

Planløsningen inneholder følgende:
1. etasje: Vindfang/trapperom, trapperom kjeller, kjøkken, spisestue, stue, vaskerom.
2. etasje: Trapperom/gang, bad/wc, to soverom.
Kjeller: Trapperom, to boder, vaskekjeller.

I tillegg nevnes uthus med boder på ca 27 kvm.

Areal og byggeår

Primærareal: 105

Bruksrareal: 142

Antall soverom: 2

Tomtestørrelse: 1336

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1920

Energimerking: G Gul

Fasiliteter
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 19
Bruksnr: 22
Kommune: Drammen

Innhold
Sjarmerende og godt vedlikeholdt enebolig, med flott eiendom på ca 1.336 kvm!

Planløsningen inneholder følgende:
1. etasje: Vindfang/trapperom, trapperom kjeller, kjøkken, spisestue, stue, vaskerom.
2. etasje: Trapperom/gang, bad/wc, to soverom.
Kjeller: Trapperom, to boder, vaskekjeller.

I tillegg nevnes uthus med boder på ca 27 kvm.

Standard:
Dette er en sjelden og idyllisk perle i et av Drammens mest attraktive strøk. Eiendommen ligger sentralt på Danvik. Kort vei til attraktive Danvik skole, Marienlyst ungdomsskole, og barnehage i umiddelbar nærhet. Pendlevennlig beliggende med gangavstand til Strømsø sentrum med jernbane og andre service fasiliteter, samt idrettsanlegg på Marienlyst rett i nærheten.

Stor og pent opparbeidet eiendom med gressplen, frukttrær, beplantninger og prydbusker. Tomten er innbydende med gruslagt innkjøring, og gårdsplass mot trappeadkomst med skiferheller og rekkverk av smijern. Hyggelige omgivelser med uteområder som er pent skjermet med beplantninger.

Romstandarden beskrives som følgende:

1. etasje:
Entré/hall med flislagt gulvflate med varmekabler. Herfra er det videre forbindelse til romslig kjeller med flere boder, samt vaskerom.

Stue med sjarmerende detaljer, herunder tregulv, blyglassvindu og bredt listverk. Meget hyggelig romfølelse med god takhøyde og høye vinduer. Delvis åpen planløsning mot flott spisestue med brystpanel. Her er det gode lysforhold og videre forbindelse til kjøkkenet.

Kjøkken med eldre og takhøy innredning. Det er plass til spisebord ved trivelig lysflater, og det er montert eldre vedovn. Det er plassert vaskemaskin og benkeoppvaskmaskin på kottet på kjøkkenet.

2. etasje:
Boligen har to gode soverom med plassbygde kott mot knevegger. For øvrig garderobeskap med sidehengslede dører.

Bad gulvfliser og varmekabler. Sanitærutstyr bestående av servant med underskap, klosett og dusjkabinett. Himlinger har panel, og downlights i himling.

Parkering:
Parkering på egen gårdsplass.

Oppvarming:
Parafinkamin i spisestue. Vedovn i kjøkken. Peis i stuen (usikkert om denne er koblet på røykrør). Elektriske panelovner i noen rom. Gulvvarme i vindfang og bad. Luft til luft varmepumpe i 1 etasje.

Beliggenhet:
Boligen ligger rolig til i attraktivt boligområde tilhørende Danvik krets. Det er enkelt med pendling, da det er gangavstand til Strømsø torg og sentralbanestasjon. Flotte turstier i skogen i bakkant og kort vei til Haukåsløypa hvor Drammen slålomklubb har både treninger, skiskole og kurs for alpin interesserte i alle aldre.

Området må betegnes som et av Drammens flotteste villastrøk.

Danvik er ellers kjent for å ha en av byens mest attraktive skolekretser med renoverte Danvik barneskole og nye Marienlyst ungdomsskole. Kun ca. 15 minutters rask gange til Strømsø sentrum med alle nødvendige servicetilbud og jernbanestasjon. Det er også enkelt med bilpendling med enkel adkomst til av- og påkjøring til E18.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Tomten er stor og pent opparbeidet med gressplen, frukttrær, beplantninger og prydbusker. Gruset innkjørsel og gårdsplass.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Boligbebyggelse.

Østvendt nabo (nr. 6) fikk i 2017 tillatelse til tiltak: Tilbygg/påbygg, bruksendring, fasadeendring. Tegningene kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattest
Kommunen finner ikke midlertidig brukstillatelse og/eller ferdigattest for enebolig eller Garasjeuthus/anneks til bolig i sine arkiver. Boligen er først registrert tatt i bruk 01.01.1920.

Det gis ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998. Dersom bygget er omsøkt og
godkjent av kommunen, vil det ikke være ulovlig å bruke bygningen selv om ferdigattest mangler.
Eventuelle ulovlige byggetiltak vil ikke automatisk være godkjent i slike saker, og tegningene som lå til
grunn for byggetiltaket er de som fortsatt gjelder. Det er da byggets eier som er ansvarlig for at bygget
er utført i tråd med tillatelsen.

Beskrivelse (type bolig)
Enebolig.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur av betong med sparestein og tegl. Utvendig stående kledning. Saltak tekket med eldre teglstein. For øvrig, se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Noen forhold ved eiendommen:
- Bygningen er av eldre dato, tilstanden anses å være som forventet tatt alder i betraktning. Det har ikke vært utført vesentlige oppgraderinger i senere år annet enn normalt vedlikehold. Det må påregnes kostnader til oppgradering av utvendige og innvendige overflater.
- Drenering: Det kunne ved befaringen ikke indikeres unormal fuktighet i kjeller, litt kjellerrått anses som normalt. Det bemerkes at dreneringen har passert normal levetid for utskifting av drenssystem og drensledninger.
- Yttervegger: Det kunne ved befaringen ikke påvises spesielle problemer med den synlige delen av konstruksjonen. Det er registrert fuktslag i kjellervegger. Avflakking av maling og saltutslag er stedvis godt synlig.
- Vinduer: Vinduer og dører er av nyere dato og i bra stand. Isolerglass er datostemplet 1977, 2007 og 2011. Det er ikke godkjent rømningsvei/vinduer i fra soverom i 2 etasje.
- Bad: Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk. Badet er ikke fuktsikret etter gjeldende krav og standard, utbedring må påregnes.
- Vaskerom i kjeller: Det er indikert utslag ved fuktsøk. Oppgraderinger må påregnes. Himlinger har rabbispuss. 198 liter Oso varmtvannsbereder fra 2017.
- Vann og avløpsledninger opplyses å være byttet på 1992. Innvendig er røropplegget oppgradert til kjøkken og bad i senere år.
- EL.: Åpent anlegg. Sikringsskap med automatsikringer. Digital måler.
- Uthus: Byggeår: 1920. Ca 27 kvm med boder. På grunn av tilstand har uthuset liten/ingen teknisk verdi.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etasje: 56 kvm. 2. etasje: 37 kvm. Kjeller: 49 kvm. Takhøyde ca. 2,08 m.

Bruksareal per etasje: 1. etasje: 56 kvm. 2. etasje: 37 kvm. Kjeller: 12 kvm. Takhøyde ca. 2,08 m.

lnngår i p-romsareal: 1. etasje: Vindfang/trapperom, trapperom kjeller, kjøkken, spisestue, stue, vaskerom. 2. etasje: Trapperom/gang, bad/wc, to soverom. Kjeller: Trapperom.

Diverse
Eiendommen har vært utleid i flere år, selger har derfor ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Salgsobjektet blir ikke ytterligere ryddet/vasket før overtagelse.
Parafinkamin og bryggepanne i kjelleren medfølger i salget.
Klesrulle og smijernsport i uthuset medfølger i salget.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket: "Målernummer: 7359992898090619. Siste kontroll av anlegget: 2013. Foreligger det pålegg på anlegget: Nei". Selger er usikker på om peis i stuen er koblet på røykrøret. Det må kontrolleres i regi av kjøper før evt bruk.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Dato for siste tilsyn: 03.04.2017. Dato for siste feiing: 24.06.2020. Pipen er rehabilitert. Det foreligger ikke pålegg på anlegget.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Eiendommen har nedgravet tank for flytende brensel, automatisk løfter i trapperom i 2 etasje. Det er ulike regler for kontroll og ettersyn med nedgravde oljetanker avhengig av type oljetank og den enkelte kommune. Boligeieren er imidlertid ansvarlig for oljetanken. Selgeren kan ikke dokumentere at det er ført periodisk kontroll iht. gjeldende regler, og videre bruk og ettersyn av oljetanken vil være kjøpers risiko og ansvar.

Stortinget har vedtatt et klimaforlik som innebærer en intensjon om å fase ut oppvarming med fossilt brennstoff innen 2020. Hvorvidt dette er aktuelt for denne eiendommen, må kjøper undersøke nærmere med kommunen. Mer informasjon kan også fås på www.oljefri.no og www.enova.no Det er kjøpers ansvar å innrette bruken og eventuell fjerning av oljetanken.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 6 000,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 16 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 878 145,-
Sekundær formuesverdi kr 2 810 064,-
Formuesverdi årstall 2016

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-18-00272

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsiking fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
dahl.webtopsolutions.com/customer.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.
3. Budrunder.no, en tjeneste levert av Norges Eiendomsmeglerforbund.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 11.06.2021
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 15.05.2021
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 15.05.2021
Energiattest, datert 11.06.2021
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opprinnelig plantegning

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.