Adresse

Øvre Lianvei 12 A
3413 LIER

Prisinformasjon

Prisantydning: 7.690.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 192.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring Enebolig, tomannsbolig (hel eller del), fritidsbolig, tomt kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 207.928

Totalpris med omkostninger kr 7.897.928

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 14.06.2021 kl. 17:00
Sluttidspunkt: 14.06.2021 kl. 18:00
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Velkommen til Hasselbakken/Stoppenkollen!

Øvre Lian vei 12A ligger meget flott til med enestående utsikt over fjorden og Lierdalen.
Landlig, sentral, og solrik beliggenhet. Fra boligen er det gangavstand til Høvik skole 1-10 klasse, videregående skole, stort idrettsanlegg på Stoppen/Reistad arena m.v.

I åsen bak ligger også flotte tur- og lysløyper lett tilgjengelig og disse fører bl.a. mot Stronghytta, Spiralen, Klopptjern og det store nettet i Finnemarka.

Kun ca. 8 min. til Drammen og ca. 30 min til Oslo med bil.

Eneboligen går over 3 plan, er velholdt og inneholder det meste en familie trenger m/bl.a. 2 stuer, 2 bad, 2 kjøkken og er i det hele tatt en innholdsrik enebolig.

Nyoppført dobbelgarasje fra 2019 og biloppstillingsplasser i gårdsplass. Fin tomt opparbeidet med gressplen, prydbusker og beplantninger.

Velkommen til visning - husk påmelding!

Areal og byggeår

Primærareal: 183

Bruksrareal: 193

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 1121

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1952

Energimerking: G Gul

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 34
Bruksnr: 10
Kommune: Lier

Innhold
Velholdt enebolig med innholdsrik planløsning bestående av:
1. etg.: Entré, pent og flislagt bad, hovedsoverom, stor stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til sommerstue med fantastisk utsikt.
Loftsetg.: Trapperom/gang og 2 soverom.
Underetg.: Gang, bod og gang 2, baderom.

Det er i taksten omtalt en hybel-leilighet i underetasjen. Hybelen forutsetter mulig adkomst via hoveddel før den er i tråd med godkjente tegninger. Åpningen mellom hybel og hoveddel er tettet, slik at hybelen pt. fremstår som en selvstendig boenhet. Dette er ikke godkjent og kjøper må påregne å kunne bli pålagt å reetablere en dør til hoveddel, slik at godkjent løsning samsvarer med dagens løsning. Dette bør være et enkelt grep, men det vil allikevel være kjøpers ansvar, risiko og kostnad å ordne dette.

Stor utvendig bod under terrassen.

Romslig dobbelgarasje nyoppført i 2019 - meget god standard.

Standard:
Eneboligen er godt vedlikeholdt!

Romstandarden beskrives slik:
Entré/gang: Pene grå gulvfliser og varmekabler i gulv.

Bad: Pent og flislagt baderom med varmekabler i gulv, spotter i tak, vegghengt toalett og dusjhjørne. Pen innredning med servant og praktisk håndkletørker.

Soverom: Romslig soverom med innbygget garderobeinnredning.

Stue: Stor og åpen stue med laminat-gulv av god standard. Hyggelig og moderne peisovn med glass på 3 sider. Spotter i tak. Utvendige persienner på 2 vinduer og markise over 1. Både skyvedør og terrassedør ut til en fantastisk terrasse med utestue/vinterstue og meget bra utsikt mot fjorden. Utestuen er overbygget og har skap og plassbyggede sittebenker, og det er satt inn dører med store glassruter rettet mot utsikten.

Kjøkken: Åpent kjøkken med innredning i mørkt tre og med fliser over benk. Hvitevarer som medfølger består av stekeovn, keramisk topp, oppvaskmaskin, side-by-side kjøle- og fryseskap med isbit-maskin. Spotter i tak. Ekstra med innredning i forbindelse med spisestuen.

2. etg.:
Trappegang/gang med skap og god bodplass i knevegger. 2 soverom med innebyggede garderobeskap, laminatgulv og malt strie på vegger.

Underetg. hoveddel: Gang med laminatgulv og panelte vegger. Vaskerom med fliser på gulv, søyleservant og praktisk benkeplate over vaskemaskin og tørketrommel som medfølger i salget. Varmekabler i gulv. Bodrom med reoler og medfølgende fryseboks.

Underetg. - resterende rom: Vindfang og gang med belegg-fliser og garderobeskap. Stort flislagt bad (2017) med varmekabler i gulv, dusjhjørne, pen innredning, avtrekksvifte og medfølgende vaskemaskin. Det er også adkomst til et bodrom der varmtvannsbereder er plassert. Kjøkken med medfølgende komfyr og oppvaskmaskin. Benkeplate i tre og innredning hvitmalt eik. Stor stue med peisovn og laminatgulv og malt strie for øvrig. Soverom med 2 garderobeskap.

Romslig utvendig bod under utestuen i hovedetasjen.

Boligen totalt sett oppleves som godt vedlikeholdt.

Parkering:
Dobbelgarasje oppført i 2019. Det er montert el-bil lader i garasjen.

Oppvarming:
Elektrisk via varmekabler og panelovner, luft til luft varmepumpe samt vedfyring i 2 peisovner med glass.

Beliggenhet:
Attraktiv beliggenhet i barnevennlige "Hasselbakken" på en utsiktstomt med flott utsikt over Lierdalen og ikke minst over Drammensfjorden. Boligstrøket er kjent for sine gode oppvekstvilkår med bl.a. svært populær skolekrets.

Området byr for øvrig på det meste hva en barnefamilie kan ønske seg. Etablert og godt bomiljø med mange barnefamilier, nærhet til skog og mark med flotte turområder i Drammens-/ Finnemarka, til forskjell fra Stoppenkollen har man her en enkel gangadkomst ned til Høvik skole og idrettsanlegget.

Landlig men sentral beliggenhet med ca. 8 min. til Drammen og ca. 30 min til Oslo med bil. Høvik skole 1-10 klasse (2010), videregående skole med alle linjer, blant annet dans, drama, musikk og idrett er tilgjengelig. Det er videre gangavstand til Lier stadion med fotballbaner, volleyballbaner, tennisbaner, Reistad Arena med håndballbaner, klatrevegg samt Lierhallen med svømmehall.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Flott eiertomt opparbeidet med hyggelig hage med terrasseplatting for hybel. 2 morelltrær og prydbusker. Pen gressplen og singel i gårdsplass. Eiendommen fremstår godt skjermet for innsyn og nyter et fantastisk utsyn.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Eiendommen ligger i område avsatt til boligbebyggelse.

Gjeldende regulering: Eiendommen er ikke regulert.

Regulering under arbeid: Ingen info fra Lier kommune.
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring 1953. Det var på tidspunktet ikke innredet loft. Dette er det nå gitt tillatelse til å bruksendre, slik at soverommene og gangen i loftetasjen vil bli å anse som lovlige. Selger tar selv ansvar for at ferdigattesten for denne bruksendringen fremskaffes fra kommunen innen overtakelse.

Ferdigattest for nybygget dobbelgarasje er datert den 04.11.2020.

Det foreligger ferdigattest fra 12.08.2005 for tilbygg, terrasse/vinduer. Innglassing mot øst er dog satt inn etter dette og er ikke omsøkt.

Det er laget et skille i underetasje, som ikke fremkommer av godkjente tegninger. Hybelen nede er kun å anse som godkjent dersom den har mulig adkomst til hoveddel. Det er ikke tilfelle i dag, og må ordnes før hybelen nede kan anses godkjent. Slik den står i dag er den en selvstendig bo-enhet grunnet at den er adskilt innvendig fra hoveddel, og denne løsningen er ikke godkjent.

Beskrivelse (type bolig)
Frittliggende enebolig

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen utdrag fra taksten på eiendommen:
Normalt godt vedlikeholdt bolig med fin beliggenhet. Det er bygget ny garasje i 2018. Boligen er jevnlig vedlikeholdt. Innvendig er den overflatepusset opp i senere tid. Tilstanden anses som normalt god, men det må påregnes noe kostnader til oppgradering og vedlikehold. Dette anses som normalt på eldre boliger. Det er er registrert noe utslag på fuktindikator i kjellergulv ved befaring. Dette anses som normalt i forhold til byggetid/byggemåte.
I krypkjeller er det fuktig klima og noe innsig av vann. Bedre ventilering anbefales. Eier opplyser at det er lagt ny drenering i 2004 fra trapp og sørover på gårdsplasside. Uviss type/alder fuktsperre, mest sannsynlig eldre smøremembran på siste del av mur. Det anbefales å skifte drenering på de resterende veggene også. Glass i vinduer er datostemplet 2005- 2016. Noen eldre vinduer i underetasje.
2 stk vinduer er skiftet i 2016.Det kunne ikke påvises unormal svikt, noe retningsavvik er merkbart. Stedvis noe knirk. Arbeider i vaskerom er noe ufagmessig utført.

Tilsynsrapport fra Drammen brannvesen 2020 er det merket avvik på skorstein.
Avvik: Det ble avdekket at skorsteinen ikke fungerer som forutsatt (dårlige fuger, generell alder og slitasje). Jf. Forebyggendeforskriften § 6
Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at skorsteinen rehabiliteres riktig dimensjonert i hele sin høyde, på godkjent måte.
Arbeidene må ikke igangsettes før byggesøknad er sendt brannsjefen og tillatelse til tiltak er gitt.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: 1. etg.: Entré, bad, trapperom, stue/spisestue/kjøkken. Loftsetg.: Gang, 2 soverom. Underetg.: Entré, stue, kjøkken, bad, soverom. Trapperom og vaskerom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget er ikke kontrollert de siste 12 årene, men det foreligger ikke kjente påbud om utbedringer ved anlegget.


Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Det foreligger avvik som krever utbedringer. Anbefaling til teknisk løsning er at skorsteinen rehabiliteres riktig dimensjonert i hele sin høyde, på godkjent måte. Selger har ikke utført dette iht. tilsynsrapport datert 09.09.2020 (tilsynsrapport følger som vedlegg til denne salgsoppgave). Kjøper er ansvarlig for utbedring av feil og mangler i rapporten og feiervesenet har meldt at de kommer tilbake om ca. september 2024.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget såfremt ikke annet fremgår direkte.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 14 299,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 17 770
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 285 231,-
Sekundær formuesverdi kr 4 626 832,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-20-00398

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsiking fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
dahl.webtopsolutions.com/customer.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.
3. Budrunder.no, en tjeneste levert av Norges Eiendomsmeglerforbund.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 19.03.2021
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 27.02.2021
Selgers opplysningsskjema for eiendommen
Energiattest, datert 01.03.2021
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 26.02.2021
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Servitutter
Bygningstegninger

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.