Adresse

Hotvetveien 45
3018 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.490.000

Felleskost: 2.993

Felleskost inkluderer:

Felleskostnadene inkluderer felles bygningsforsikring, Tv/nett - grunnpakke, vannbåren varme/varmt vann/oppvarming, daglig drift av bygningsmassen, heisservice, noe utvendig vedlikehold og strøm i fellesarealer.

Omkostninger


Dokumentavgift: 133.125 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 9 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 144.279

Totalpris med omkostninger kr 5.634.279

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, kr 7 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 102

Bruksrareal: 105

Antall soverom: 2

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 1003

Boligtype: Leilighet

Eierform:

Byggeår: 2008

Energimerking: D Rød

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Ingen gjenboere
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Livsløpsstandard
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 115
Bruksnr: 344
Seksjonsnr: 4
Kommune: DRAMMEN

Beskrivelse
To byvillaer med 3 leiligheter i hvert bygg som er lenket sammen med patio. Utvendig kledd med panel av lerk som er vedlikeholdsfri. Montert heis i bygget. Lukket garasjeanlegg i kjelleren. Montert balansert ventilasjon samt felles brannvarslingsanlegg.

Innhold
Leiligheten ligger i 2. etasje med heis og adkomst fra fellesareal og inneholder:

Entré/gang, 2 soverom med bod/garderobe, flislagt
bad, kjøkken, stue med utgang til solrik, overbygget terrasse med god utsikt,

Bod i kjeller. Garasjeplass i lukket garasjeanlegg med adkomst via heis.

Standard:
Stor, nyere og meget pen eierleilighet med heis, garasje og overbygget terrasse - sentralt og skjermet på Bragernes - Leiligheten har god planløsning og med fin intern beliggenhet i sameiet - gode solforhold - gangavstand til sentrum og alle fasiliteter!

Vinduer: 2-lags isolerglass
Gulv: 1- stavs parkett og fliser
Vegger: Malte flater og fliser på bad

Tilknyttet fiber for TV/nett, inkludert i fellesutgifter. Lamellgardiner. Uttak for gass på overbygget terrasse. Leiligheten er meget godt vedlikeholdt og fremstår som nyere og med god standard. Vannbåren varme i gulv, downlights i tak i enkelte rom, lekkert HTH-kjøkken med integrerte hvitevarer som integrert induksjonstopp (Miele), stekeovn (Gaggenau), oppvaskmaskin (Miele) samt kjøle- og fryseskap (Siemens).

Nåværende eier har i de senere år slipt og lakkert alle gulv samt malt alle flater. Det er nylig installert skyvedørsgarderobe m/speil i gang. Forøvrig er det installert walk-in løsning på begge soverom.

Parkering:
1 biloppstillingsplass i lukket garasjeanlegg i kjelleren med adkomst via heis. For øvrig vanlig gateparkering.

Oppvarming:
Gulvvarme i alle rom med unntak av soverom 2 og 2 garderober/boder, oppvarming via gass, felles for sameiet. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Beliggenhet:
Beliggende sentralt men skjermet på Bragernes i rolig, etablert boligområde, meget solrikt nært Drammensmarka med ypperlige turområder! Det er umiddelbar nærhet til flere barnehager i området. Kort gangavstand til sentrum med Bragernes torg og et rikt utvalg av service- og underholdningstilbud, jernbanestasjon, skoler, bibliotek/Universitet på Union Brygge/Papirbredden, fine aktivitets-/ lekeområder med skøytebane/kunstgressbane på Øren barneskole.

Umiddelbar nærhet til den idylliske elveparken. Ypsilonbroen gjør at Strømsø og Universitetet (Papirbredden) ligger kun en kort gåtur unna. Offentlig kommunikasjon rett i nærheten med bussforbindelse til ulike bydeler i Drammen, samt ekspressbuss til Oslo, Kongsberg og Notodden. Få minutter gange til badeplass m/beachvolleybane og liten klatrevegg i Gropa.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Felles eiet tomt som er pent opparbeidet og beplantet. Asfaltert nedkjøring til garasjeanlegg med varmekabler. Felles terrasseplatting i sameiet.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplanen er området avsatt til boligformål.
Forøvrig gjelder kommuneplanens arealdel vedtatt 20.08.2009.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest av 26.09.11.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt bod/garderobe.

Diverse
Vår oppdragsgiver har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket: Ingen tilsynsrapporter foreligger. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det praktiseres en rullerende vaktmestertjeneste som gjelder vask av trapp hver 6. uke. Forøvrig felles dugnad hver vår.

Sameiet informerer om at det skal byttes ut kommunale vannledninger i Hotvetveien, forventet start er januar 19.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 12 460,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 7 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel formue
kr 8 734,- pr. 11.12.2018

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 107 312,-
Sekundær formuesverdikr 3 986 323,-
Formuesverdi årslall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-18-00223

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsiking fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
dahl.webtopsolutions.com/customer.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.
3. Budrunder.no, en tjeneste levert av Norges Eiendomsmeglerforbund.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 111218
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 121218
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 071118
Energiattest, datert 301018
Situasjonskart
Seksjoneringsbegjæring
Opplysninger fra forretningsfører/kasserer Øyvind Håre, datert 111218, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.