Adresse

Solsvingen 16
3034 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 7.890.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 202.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 217.654

Totalpris med omkostninger kr 8.107.654

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss, det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 9 200,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Kort om eiendommen

Eiendommen er beliggende i et attraktivt, veletablert og rolig boligområde med nydelig fjordutsikt over Drammen og innseilingen - beste beliggenhet i Solsvingen! Det er gangavstand til barnehage, skoler, nærbutikker og sentrum med togstasjon og alt av servicetilbud. Videre er det også gangavstand til Marienlyst Idrettspark med idrettshall, fotballbane, friidrettsanlegg, skøytebane samt innendørs/utendørs badeanlegg. Marka med lysløyper og flott turterreng i umiddelbar nærhet.
Stilsikker og lekker ene -/generasjonsbolig og stor tomt, garasje for 2 biler samt nydelig utsikt på Austad. En meget påkostet, godt vedlikeholdt og funksjonell familiebolig med fin planløsning. Barnevennlig beliggenhet nær marka og turløypenettet.

Areal og byggeår

Primærareal: 226

Bruksrareal: 253

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 1254

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1966

Energimerking: G Rød

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Ingen gjenboere
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 20
Bruksnr: 293
Kommune: Drammen

Innhold
Eiendommen innehar 2 plan samt garasje for 2 biler og inneholder:

U.etg: Vindfang, hall/trappegang, gang, hobbyrom, stue, vindfang, bad, hybelkjøkken/omkledningsrom, soverom, bod, 4 boder/lagringsrom.

1.etg.: Trappegang, kjøkken, stue/​​​​spisestue (takhøyde ca 2,9 m) med utgang delvis overbygd terrasse på ca 70 kvm, sov. gang, vaskerom, bad m/​​dusj, servant og wc, soverom, hovedsoverom med omkledningsrom, lekkert bad med dusj, servant og wc,

Garasje for 2 biler.

Standard:
Stilsikker og lekker ene -/generasjonsbolig og stor tomt, garasje for 2 biler samt nydelig utsikt på Austad. En meget påkostet, godt vedlikeholdt og funksjonell familiebolig med fin planløsning. Barnevennlig beliggenhet nær marka og turløypenettet.

Vinduer: 2- lags isolerglass
Gulv: 1-stav eikeparkett, skifer, fliser
Vegger: Malt panel og øvrige flater, mur

Fiber ligger til yttervegg. Get-TV/nett. Alarm fra Verisure m/innbrudd og brann. Nåværende eier har oppgradert/rehabilitert boligen vesentlig i sin eiertid og ved eierskifte i 2005/6 ble alle rom rehabilitert fra bunnen av (unntatt trapp/peis). Alt av VVS, innvendig vann/avløp og varmtvannsbeholder ble byttet. Samtidig ble alt av elektrisk samt nytt sikringsskap skiftet. Videre ble nytt kjøkken (GDG) med granitt benkeplate og hvitevarer (Siemens og Gaggenau), 3 nye bad samt innvendige flater med 1-stav eikeparkett og tak i hele boligen skiftet/pusset opp.

Øvrige påkostninger i perioden 2010 -2018:
- byttet vann/avløp fra yttervegg til kommunal ledning (2010)
- 2 nye uteplasser i tre (2008/10/18)
- ny forstøtningsmur gårdsplass (2013)
- byttet ulike vinduer, hovedetasje (2014)
- byttet alle vindusglass i hovedetg., stue, kjøkken, verandadør (2015)
- flislagt garasje/nye garasjedører (2015)
- Asfaltering av adkomst/gårdsplass, kantstein (2015)

Parkering:
Parkering i garasje for 2 biler samt på eiendommen.

Oppvarming:
Peis i stue, sentralfyr (1993) i eget fyrrom med nedgravd tank (2200 l) med sjakt for varmluft til 1.etg. samt varmekabler/elektrisk. Gulvvarme i vindfang, hall, vindfang i hybel og bad i u.etg.

Beliggenhet:
Eiendommen er beliggende i et attraktivt, veletablert og rolig boligområde med nydelig fjordutsikt over Drammen og innseilingen - beste beliggenhet i Solsvingen! Det er gangavstand til barnehage, skoler, nærbutikker og sentrum med togstasjon og alt av servicetilbud. Videre er det også gangavstand til Marienlyst Idrettspark med idrettshall, fotballbane, friidrettsanlegg, skøytebane samt innendørs/utendørs badeanlegg. Marka med lysløyper og flott turterreng i umiddelbar nærhet.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Meget pent opparbeidet og beplantet tomt med plen, hekker, trær og beplantning. Asfaltert innkjørsel og gårdplass samt forstøtningsmurer.

Adgang til utleie
Det er pr. i dag mulig å leie ut deler av egen bolig der rommenes bruk ikke er i strid med opprinnelig godkjente arealer. Det ligger tilrette for etablering av hybel i boligen med egen inngang.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak ved evt. utleie.

Regulering

Eiendommen er uregulert men innenfor kommuneplan vedtatt 051015, eksisterende boligområde.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver. Dog er bygningene byggegodkjent.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: U.etg: 118 kvm 1.etg: 135 kvm

Bruksareal per etasje: U.etg: 91 kvm 1.etg: 135 kvm

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt boder.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger: Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Tilsyn av 200117.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer nå da kommentar om eldre brannslukningsapparat er byttet ut av selger.

Det er nabovarslet planer om et påbygg hos nabo med gnr. 20 bnr. 385.

Eiendommen har nedgravd oljetank. Det er ulike regler for kontroll og ettersyn med nedgravde oljetanker avhengig av type oljetank og den enkelte kommune. Boligeieren er imidlertid ansvarlig for oljetanken. Selgeren kan ikke dokumentere at det er ført periodisk kontroll iht. gjeldende regler, og videre bruk og ettersyn av oljetanken vil være kjøpers risiko og ansvar.

Stortinget har vedtatt et klimaforlik som innebærer en intensjon om å fase ut oppvarming med fossilt brennstoff innen 2020. Hvorvidt dette er aktuelt for denne eiendommen, må kjøper undersøke nærmere med kommunen. Mer informasjon kan også fås på www.oljefri.no og www.enova.no Det er kjøpers ansvar å innrette bruken og eventuell fjerning av oljetanken.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører/sameie/bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 11 365,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 27 000
Forbruk av andre varmekilder kr 4 000,-

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 381 824,-
Sekundær formuesverdikr 4 974 566,-
Formuesverdi årstall 2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2017 utgjør formuesverdien 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal

Oppdragsnummer
1-19-00136

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet eierskifteforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Eierskifteforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsiking fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 300419
Selgers egenerklæring i forbindelse med
eierskifteforsikring, datert 240419
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 220419
Energiattest
Situasjonskart

Tinglyste heftelser

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 15.12.1970
Bestemmelse om vann/kloakkledning Elektriske kraftlinjer Med flere bestemmelser

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 26.07.1991
Arbeidstillatelse inneh. bestemmelser om rett til å anlegge og ha liggende overvann- og spillvannsledninger over d.e. m.m. Kan ikke avlyses uten samt. fra Drammen KommuneAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.