Adresse

Batteriveien 40
3057 SOLBERGELVA

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.690.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 142.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 204,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 525,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 525,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 13 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 157.404

Totalpris med omkostninger kr 5.847.404

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Geir Storli
+4748899790
gs@dahlas.no

Areal og byggeår

Primærareal: 177

Bruksrareal: 221

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 1101

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1958

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Alarm
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 45
Bruksnr: 447
Kommune: NEDRE EIKER

Gårdsnr: 45
Bruksnr: 510
Kommune: NEDRE EIKER

Beskrivelse
Visning kan avtales direkte med eier på tlf. 90048192

Innholdsrik enebolig med gjennomgående god standard i et attraktivt boligområde. Eiendommen ligger fint til i enden av en rolig blindvei, sydvest-vendt, med flott utsikt og gode sol-forhold, grensende til usjenert og ubebygd naturareal.

Boligen er betydelig renovert i 1999, samt oppusset i nyere tid.

Innhold
Pent og barnevennlig strøk med nærhet til både Solbergåsen, marka/friluftsområder, idrettsanlegg, skole og barnehage, samt Solbergsenteret med flere fasiliteter. Gode bussforbindelser til Drammen og Kongsberg.

Møbler og endre boligen slik du ønsker ved å trykke på følgende link: https://cdn.diakrit.com/product/furnish/6954340


Familievennlig og innholdsrik enebolig, med smart og praktisk planløsning, inneholder for øvrig:

1. etasje: Vindfang, kontor/soverom, gang, soverom, bad, kjøkken, stue/spisestue, og tv-stue/soverom med hems.
Underetasje: Peisstue, gang, bad, vaskerom, 2 bodrom og soverom.

I tillegg nevnes følgende:
- Garasje
- Romslig terrasse med jacuzzi
- Stor og pent opparbeidet tomt

Standard:
Meget innbydende adkomst til eiendommen med freseasfalt i innkjørsel, prydebusker og pen støtte-mur. Grunnmuren er kledd med skifer og yttervegg med villmarkskledning, samt moderne glass-rekkverk langs terrassen.

Romslig og godt vedlikeholdt enebolig med smarte og pene detaljer! Oppholdsrommene har en meget hyggelig rom-følelse da det blant annet er glasstak i stuen, åpne oppholdsrom med gode lysforhold, gjennomgående pent listeverk og for øvrig pene overflater av god kvalitet.

Romstandarden beskrives som følgende

1. etasje
Gang/entré
Romslig og innbydende entré med pene fliser på gulv, samt praktisk skyvedørsgarderobe. Videre forbindelse til romslig kontor/soverom med egen bod. Entreen og gangen er pent oppusset i 2016, det ble blant annet montert moderne dørlås på inngangsdøren som kan styres fra app.

Videre inn i boligen ankommer man hovedsoverommet med god og plassbesparende garderobeløsning.

Bad
Lekkert bad med delikate fliser og gulvvarme, pusset opp i 2012. Det er montert veggskap med speil over helstøpt servant nedfelt i moderne baderoms-innredning. For øvrig består sanitærutstyr av hygienisk og veggmontert klosett, dusjhjørne og el-vifte. Downlights i himling.

Kjøkken
Eksklusivt og innholdsrikt kjøkken med fin rom-løsning. Mye benkeplass av eksklusiv granitt, samt eik innredning med profilerte fronter. Integrerte hvitevarer i god stand, bestående av gassbluss og platetopp, grill og frityr, mikro og stekeovn, praktisk kjølehjørne, oppvaskmaskin, samt avfallskvern i servant. Det er for øvrig montert 2 avtrekksvifter, og pent flissatt over kjøkkenbenk. Planløsningen gir en fin inndeling til plassbygd og integrert spisemøblement, med bordplate bestående også av granitt, samt hyggelig peis med innsats og pen skapinnredning. Kjøkkenet er pusset opp i 2012.

Stue
Lys og åpen stue/spisestue i en romslig planløsning som er enkel å innrede med sittegruppe og spisegruppe. Stilig glasstak i deler av stuen gir en flott rom-følelse, med meget gode lysforhold, samt gulvflate med pen eikeparkett, og synlig dragere i himling. Glasstaket er soldempende, og det er for øvrig montert persienner på vinduer i front av hovedetasje, med automatisk tilpassing til sol og vind.

Fra stuen og kjøkkenet er det adkomst til solrik og delvis takoverbygd terrasse på ca. 55 kvm, med flott utsikt! Terrassegulvet består av impregnerte terrassebord med terrassebeis, samt montert lekkert og moderne glass-rekkverk med mørkfarget glass. Pent opparbeidet med blomsterkasser, skjermende beplantning, uttakbart skjermvegg, belysning og nedfelt jacuzzi. Terrassen er blant annet vest-vendt mot usjenert og ubebygd naturareal.

Soverom
Innholdsrikt soverom/TV-stue med hems og moderne overflater. Gode lysforhold, samt downlights i himling. Boligens planløsning er svært familievennlig med rom for en hver.

Fra stuen er det videre forbindelse til underetasjen via pen trapp i heltre eik. Glasstaket over trappen gir godt naturlys til peisstuen også.

Underetasje

Peisestue
Romslig stue med hyggelig peis og plassbygget barløsning. Gode lysforhold med flere vindusflater, pent flisarbeid på gulvflate, samt synlig dragere i himling utgjør en meget hyggelig romfølelse. Downlights i himling.

Stilig soverom med pen trappeadkomst til plassbygget og bred seng, samt praktisk garderobeløsning med speildører. Pusset opp i 2012. Videre forbindelse til bod.

Bad
Moderne og lekkert flislagt bad med gulvvarme, pusset opp i 2014. Sanitærutstyr bestående av hygienisk og veggmontert klosett, helstøpt servant nedfelt i pen bederoms-innredning, og boblekar. For øvrig montert stort speil over servant, praktisk høyskap, samt pen himling med synlige dragere.

Videre forbindelse til vaskerom med romslig arbeidsbenk, via gang med praktisk og plassbesparende garderobeskap med speildører. Vaskerommet er pusset opp i 2014/2015, med god innredning, integrert strykebrett, opplegg til vaskemaskin, samt el-vifte. Gangen er også tilknyttet til bodrom.

For øvrig
- Det er montert innbrudds-/brannalarm.
- Fiberkabel til yttervegg.
- Utendørs belysning med skumringsrele.
- Lagringsloft.
- Boligen er tilbygget og ombygget i 1999 og 2006.

Overflater
Vegg: Overflater med panel, tapet, fliser og mur.
Gulv: Overflater med fliser, parkett og vinylbelegg.
Himling: Overflater med panel. Synlige dragere i stue 1. etg. samt peisestue og bad i u. etg.

Parkering:
Garasje med romslig bod. For øvrige parkering i egen gårdsplass.

Oppvarming:
Alle gulv med fliser har varmekabler. Peis med innsats på kjøkken, i stue og peisestue.

Beliggenhet:
Eiendommen ligger svært solrikt til i et etablert og attraktivt boligområde i Solbergelva med kort vei til det meste og sentral beliggenhet mht. kommunikasjon mot Drammen og Kongsberg.

- Gangavstand til barne- og ungdomsskole.
- Gangavstand til offentlig kommunikasjon.
- Kort vei til nærsenteret i Solbergelva m.v.
- Kort vei til flotte idrettslaganlegg for Solberg Sportsklubb med et godt variert idrettstilbud.

Flotte turområder like ved. Lysløype som går fra Aronsløkka til Årbogen er et attraktivt turmål sommer som vinter. Umiddelbar nærhet til Knabben som er en av toppene i Topp7turen som går fra Nedre Eiker til Bragernes Torg.

Kort gange til bussholdeplass (buss nr. 51) med hyppige avganger mot Drammen. Ca. 10-15 minutter med bil til Drammen Sentrum. Ca. 5-10 minutter med bil til jernbanen med pendlerparkering mot Kongsberg/Drammen/Oslo. Ca 45-50 minutter til Oslo og ca 30 minutter til Kongsberg.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl AS.

Beskaffenhet:
Eiendommen består av 2 bruksnumre.

Tomten er meget pent opparbeidet med gressplen, beplantninger, prydbusker og naturtomt. Freseasfalt i innkjørsel, naturstein i gårdsplass, betong ved inngangsparti.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Plan id: 20159999. Ikrafttredelsesdato: 07.10.2015. Område: A. Formål: Boligbebyggelse.

Gjeldende regulering:
Plan id: 19890006. Navn på arealplanen: SO 32, Solbergevla vest. Plan type: Eldre reguleringsplan. Ikrafttredelsesdato: 19.04.1989. Formål: Boliger.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag/Følgende planer berører eiendommen:
Det er registrert pågående planarbeid på eller i nærheten av eiendommen, Plan id: 20170004.

Ferdigattest
Det eksisterer ikke midlertidig brukstillatelse/ferdigattest for boligen. Det foreligger ferdigattest for montering av varmeanlegg/ildsted/pipe.

Planløsningen i underetasjen er endret fra opprinnelige plantegninger. Vi finner ikke dokumentasjon på denne endringen. Selgere informerer om at dagens areal-benevning samsvarer med kjøpstidspunktet, og har blitt benyttet til dette formål hele deres eiertid. Videre bruk er kjøpers ansvar.

Beskrivelse (type bolig)
Enebolig

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmasser av fjell, sprengsteinsfylling og pukk. Fjell, stabile masser. Støpt betong fundament/gulv som er glattpusset. Grunnmur av betong og leca. Grunnmur er forblendet med skifer. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk. Utvendig stående villmarkskledning. Taket er tekket med Kreosotbord. For øvrig, se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Positive og negative forhold ved eiendommen:
- Det er ikke påvist unormal fukt under utvendig terrengnivå. Tørr krypkjeller.
- Det kunne ved befaringen ikke påvises spesielle problemer med den synlige delen av konstruksjonen.
- Vinduer og dører i yttervegg er godt vedlikeholdt og i god stand. Det kunne ved befaringen ikke påvises punkterte glass.
- Takkonstruksjonen ser ut til å være normalt godt luftet. Noe ising må påregnes på glasstak.
- Gulvsystem: Det kunne ikke påvises unormal svikt eller skjevheter.
- Waterguard i flere rom.
- Bad: underetasje: Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk. Ok fall til sluk i gulv. Mangelfull tilluft/ventilering. Anbefaler el-vifte og luftespalte ved dørterskel.
- Bad, 1. etasje: Badet er pusset opp i 2014. Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk.
- Vaskerom: Det er ikke indikert utslag ved fuktsøk. Ikke sluk, men det er montert Waterguard. Det er ikke indikert utslag ved fuktsøk.
- Kjøkken: Normalt god tilstand på overflater. Det er ikke indikert fukt på gulv, vegg eller benkeplate.Det er registrert noen "bom" under noen fliser.
- Overflater: Jevnt over normalt godt vedlikeholdt, overflater er pene og hele.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etasje: 116 kvm. Underetasje: 105 kvm.

Bruksareal per etasje: 1. etasje: 116 kvm. Underetasje: 61 kvm.

lnngår i p-romsareal: 1. etasje: Vindfang, kontor, gang, bad, kjøkken, stue, tv-stue/ soverom med hems og soverom. Underetasje: Peisestue, gang, bad, vaskerom og soverom.

Diverse
Følgende medfølger ikke i salget:
Prismekrone - over spisestuen, taklampe over spiseplass - kjøkken, prismelampe/sort - soverom, vegglampe krystall - stue, taklampe/prisme - gang.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2016
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Dato for siste tilsyn: 30.09.2015.
Dato for siste feiing: 20.06.2017.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl AS.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 7 652,-

Vei, vann og avløp
Vann: Offentlig tilknyttet. Avløp: Offentlig tilknyttet, via synkekum. Adkomstvei: Offentlig tilknyttet, via privat avstikker. Veirett over deler av tomt (ubebygget) er ikke tinglyst.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 40 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 856 559,-
Sekundær formuesverdikr 2 740 989,-
Formuesverdi årslall 2016

Oppdragsnummer
1-18-00059

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet eierskifteforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Eierskifteforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Les mer om boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 1.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i Nedre Eiker kommune.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
dahl.webtopsolutions.com/customer.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.
3. Budrunder.no, en tjeneste levert av Norges Eiendomsmeglerforbund.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 18.04.18
Selgers egenerklæring i forbindelse med
eierskifteforsikring, datert 01.04.2018
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 23.04.18
Energiattest, datert 16.05.2018
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Radonmåling

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.