Drammensmotiv med eiendomsmegler

Christina Lyngtveit-Petersson

Daglig leder/fagansvarlig, Advokat
Telefon: 32 21 96 09
Mobil: 90 11 48 11

Hun er bosatt på Snarøya i Bærum, men synes det er utrolig spennende å jobbe i Drammen. Hun er utdannet cand.jur. fra Universitetet i Oslo og fikk advokatbevilling i 2011. Hun har jobbet som daglig leder og fagansvarlig i Eiendomsmegler Dahl siden 2012. Christina sies å være en habil kokk og trives best ved sjøen.

Hvordan havnet du i eiendomsmeglerbransjen?
Tilfeldigheter gjorde at jeg begynte i Norges Eiendomsmeglerforbund i 2006. Jeg ble tipset av en professor jeg jobbet med i et forskningsprosjekt, og jeg tenkte «hvorfor ikke?». Da jeg studerte juss, var jeg imidlertid helt sikker på at jeg verken skulle jobbe med strafferett eller fast eiendom …

Hva er din morsomste/rareste opplevelse så langt i karrieren?
Jeg har i løpet av karrieren jobbet mye med tvistesaker, både saker mot meglere og kjøpsrettslige tvister mellom parter i eiendomshandel. Jeg ble veldig overrasket da jeg leste en reklamasjon fra en kjøper som klaget på at lysstoffrørene i boligen hadde sluttet å virke. Kjøperen mente at selgeren var ansvarlig for dette. Jeg forstod da at terskelen for å klage, faktisk er veldig lav for enkelte.

Hva er den verste kundeopplevelsen du har hatt?
Her velger jeg full diskresjon: Ingen nevnt, ingen glemt.

Hva er ditt beste råd til dagens boligselgere?
Ikke tro at den megleren som gir deg den høyeste prisvurderingen for boligen er den som nødvendigvis er best skikket til å få oppdraget. Sjekk referanser på megleren, undersøk om vedkommende er kjent i ditt boligstrøk og kjenn etter om dere kommuniserer på en ryddig og god måte. Sier magefølelsen din at dette kjennes bra, er det sannsynligvis riktig. Man kommer et godt stykke på vei med god kjemi med megleren!